Cei mai mulți dintre oameni preferă să consume o cană mare de cafea, la prima oră a dimineții, pentru a avea un boost de energie pe tot parcursul zilei, pentru a-și putea îndeplini cu succes sarcinile zilnice. Specialiștii explică de ce este recomandat să consumi lapte în cafea.
Indiferent că ne aflăm în anotimpul cald sau în perioada mai rece a anului, la primele ore ale dimineții, majoritatea românilor apelează la o cană mare de cafea, pe care o savurează potrivit ritualului fiecăruia în parte.
Cafeaua te ajută să te „trezești” mult mai repede, spun specialiștii, oferindu-ți un plus de energie. Cu toate acestea, știai că este recomandat să consumi cafeaua cu lapte? Motivul este extrem de simplu.
Potrivit cercetătorilor, amestecul dintre proteinele din lapte și antioxidanţii din cafea ajută celulele imunitare să fie de două ori mai eficiente în combaterea inflamaţiilor și a microbilor.
Atunci când viruşii pătrund în organism, sistemul imunitar al oamenilor reacţionează prin desfăşurarea de celule albe din sânge şi substanţe chimice pentru a ne proteja.
Boabele de cafea conțin polifenoli, antioxidanti naturali benefici pentru organismul uman care, odată combinați cu proteinele din lapte, ajută la fortificarea sistemului imunitar și la reducerea inflamațiilor, notează specialiștii.
Citește și Diferențele dintre cafea și ness. Ce este mai bine să consumi, tot ce trebuie să știi
Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, au aplicat o inflamație artificială asupra celulelor imunitatr, pentru a investiga efectul antiinflamator al combinarii polifenolilor cu proteine.
„Este interesant că am observat acum efectul antiinflamator în experimentele cu celule. Si, evident, acest lucru nu a facut decât să ne facă mai interesați să înțelegem mai în detaliu aceste efecte asupra sănătății.
Așadar, următorul pas va fi să studiem efectele pe animale.”, a declarat Andrew Williams, profesor asociat la departamentul de științe veterinare si animale.
Profesorul Marianne Nissen Lund, de la departamentul de stiința alimentației, a ajuns la următoarele concluzii privind consumul cafelei cu lapte.
„Ambele au fost analizate în cadrul studiului. Rezultatul nostru demonstreaza ca reactia dintre polifenoli și proteine are loc și în unele dintre bauturile de cafea cu lapte pe care le-am studiat.
De fapt, reacția are loc atât de repede încât a fost dificil de evitat în oricare dintre alimentele pe care le-am studiat până acum”, a spus specialistul, conform presei străine.
Citește și Băutura magică pe care românii trebuie s-o consume iarna. Ce beneficii are