Din ce în ce mai multe gospodine încearcă să facă economie în perioada aceasta greu încercată din punct de vedere financiar. Majoritatea doamnelor nu mai achiziționează produse scumpe din supermarket-uri, ci caută alte metode care să le facă viața mai ușoară în ziua destinată curățeniei. Specialiștii au venit cu detalii pentru gospodine pentru problema prafului. Ce produs ieftin te ajută în acest caz?
Multe gospodine își doresc să facă economie în această perioadă, iar specialiștii vin acum cu mai multe sfaturi pentru ele. O problemă des întâmpinată de doamne este cea a prafului din casă.
Desigur că produsele de curățenie scumpe își fac de cele mai multe ori treaba, dar în perioada inflației românii caută variante mai simple pe care să le pună în coșul de cumpărături.
O opțiune bună este cârpa din microfibre, care costă doar 7 lei și te ajută să ștergi mai rar praful, dar și să te simți în siguranță alături de cei dragi.
Praful este o problemă neplăcută care nu pare să dispară niciodată. Din păcate, el reapare des mai ales în colțurile casei sau în locurile unde există multe obiecte și este aerisit des.
Pe lângă faptul că nu este estetic deloc, el este și o problemă pentru sănătatea celor din jur. Trebuie să știi că nu tot praful este format din materiale naturale, ci este posibil să găsești și un amestec de bucăți mici de plastic, poluanți și alți contaminanți în particulele de praf din exterior.
„Nu e tocmai un praf inert, cum e praful obișnuit. E vorba de praful sclerozant, care este foarte fin și intră în plămâni. Ultimele studii arată chiar că este cancerigen”, arată Prof. dr. ing. Ioan Bud, profesor la Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare, pentru adevărul.ro.
„Este partea care nu a avut importanță economică și a fost aruncată pe iaz. Praful acela care este pe iaz, de fapt, este în mare parte constituit din componenta aceasta. Iar componenta aceasta este silicea cristalină, un praf sclerozantă, dar în același timp s-a dovedit că este și cancerigen”, a mai explicat el.
De asemenea, expertul a subliniat că praful inhalat poate da silicoză, boală pe care o făceau minerii. Mai mult decât atât, este recomandat ca gospodinele să fie foarte atente la acest detaliu, mai cu seamă dacă în locuință există copii mici.