Au un preț accesibil și rezultate fabuloase, ajutând hainele să iasă de la spălat mai parfumate, mai moi și mai ușor de călcat sau chiar fără cute. Cu toate că mulți le adaugă mereu în cuva aparatului, este important să știi care sunt situațiile în care nu trebuie să folosești șervețele în mașina de spălat.
În ultimii ani, tot mai mulți români au decis să investească într-o mașină de spălat din noua generație, optând pentru modelele doi în unu, adică cele care nu doar spală hainele, dar le și usucă.
Mulți dintre cei care au o mașină de spălat cu funcție de uscare a hainelor folosesc șervețelele speciale pentru uscător. Acestea parfumează și înmoaie țesăturile, reduc aderența statică.
În general, producătorii recomandă adăugarea unui singur șervețel pentru o încărcare mică până la medie a cuvei și două șervețele pentru o încărcare medie până la mare.
Cele mai multe șervețele pentru uscător sunt fabricate din materiale sintetice ce nu pot fi reciclate. Acestea sunt apoi acoperite cu un strat de balsam pe bază de ulei de silicon sau o sare de amoniu cuaternar. Căldura uscătorului înmoaie stratul, permițându-i să se transfere pe suprafața țesăturilor. Acest înveliș face hainele să se simtă mai moi la atingere, reduce lipirea statică, ajută la desprinderea părului de la animalele de companie și adaugă un miros plăcut.
Citește și: Când să folosești balsam pentru hainele din mașina de spălat. Nu mai face această greșeală!
Atenție, însă, aceste șervețele nu trebuie folosite în mașina de spălat pentru următoarele tipuri de îmbrăcăminte și țesături: