Majoritatea copiilor își doresc să mănânce clătite la micul dejun sau la prânz ca o gustare. Multe doamne adoră și ele acest desert pentru că nu trebuie să stea foarte mult în bucătărie și nici nu consumă multe ingrediente în prepararea lui. Deși pare o rețetă simplă pe care ar putea să o facă oricine, există și aici un truc special știut doar de bucătarii profesioniști. Ce ingredient banal nu trebuie să lipsească? Sigur cei mai pofticioși din casă o să simtă diferența.
Clătitele se numără printre deserturile copilăriei. Micuții de acum poftesc și ei des la un astfel de preparat cu o textură fină și un interior plin de umplutură. Gospodinele adoră să le facă pentru că sunt ușor de preparat și nici nu consumă foarte multe ingrediente din frigider.
Cu toate că pare o rețetă simplă, unele doamne reușesc să le lipească de tigaie de fiecare dată. O clătită ratată nu este chiar un impediment pentru o gustare delicioasă, dar mai multe pot fi chiar un eșec. Poți să scapi de această problemă rapid cu un singur ingredient banal pe care de cele mai multe ori îl ai în casă.
Trebuie să știi că ai nevoie în total de: 6 ouă, 300 ml de lapte rece, 300 ml de apă minerală carbogazoasă, 300 g de făină, zahăr vanilat, un praf de sare și o lingură de smântână, iar ingredientul secret este untul. Deși unele bucătărese de duminică îl pun în tigaie, acesta trebuie adăugat și în compoziția care trebuie să fie chiar mai grasă pentru ca foaia de clătită să nu se lipească.
Chefii susțin că cel mai eficient ingredient pentru clătite este, de fapt, amidonul de cartofi. Acesta te scapă de clătitele lipite și mototolite în tigaie. Ai nevoie de: 500 ml lapte, 250 făină, 3 ouă, 2 linguri zahăr, 250 ml apă minerală carbogazificată şi 1/2 linguriţă de sare.
Amestecă toate ingredientele menționate anterior, iar mai apoi lasă aluatul să se odihnească între 30 de minute și o oră la frigider. Acest pas ajută ca foile să fie elastice și pufoase.
Pune tigaia pe foc mediu și începe să torni câte un polonic din compoziție cu grijă. Poți să ungi tigaia cu grăsime de fiecare dată sau să observi în timp ce trebuie să faci în funcție de ustensila de care te folosești. Specialiștii recomandă o tigaie cu un fund gros pentru ca foile să nu se ardă prea repede și să fie la final necoapte.