23 ian. 2023 | 16:07

Cel mai periculos tip de credit. Te poate băga în datorii uriaşe din care nu mai poţi ieşi

Social
Cel mai periculos tip de credit. Te poate băga în datorii uriaşe din care nu mai poţi ieşi
Care este cel mai periculos tip de credit

Specialiștii au anunțat care este cel mai periculos tip de credit. Te poate băga în datorii uriaşe din care nu mai poţi ieşi. Află acum care este metoda pe care să o aplici ca să nu ajungi în această situație neplăcută.

Acesta este cel mai periculos tip de credit. Te poate ruina

Expertul britanic Martin Lewis a făcut un avertisment cu privire la o greșeală foarte periculoasă pe care o fac unii dintre clienții băncilor.

Martin  Lewis spune cum s-ar putea evita această greșeală, câștigând 175 de lire sterline.

Cum micșorezi costurile descoperirii de cont

În buletinul informativ MoneySavingExpert, Martin Lewis a împărtășit modul în care clienții își pot micșora costurile descoperirii de cont.

Fondatorul MSE și în același timp gazda unei emisiuni TV cu sfaturi financiare, a spus: „Aproape toate băncile mari percep acum o dobândă de aproximativ 40% pentru descoperirile de cont, dublu față de costul multor carduri de credit”.

Ce este descoperirea de cont

Descoperirea de cont este aceea sumă fixă pe care băncile o aprobă să fie la dispoziţie oricând, în cadrul unei perioade de timp convenite.

Dacă suma nu este folosită, nu se plătește comision pentru ea. De asemenea, majoritatea descoperirilor de cont au dobânzi variabile. Dobânda percepută este mai mare sau mai mică, în funcţie de dobânda de bază practicată de banca la care a fost emis cardul la momentul respectiv.

Ștergerea descoperirii de cont, prioritate

„Așadar, pentru mulți oameni, prioritatea trebuie să fie ștergerea descoperirii de cont, deoarece aceasta este foarte scumpă. Verificați și dacă puteți reduce costul dobânzii. Mulți ar putea să beneficieze de o descoperire de cont de 0% și să câștige 175 de lire sterline”, a declarat Martin Lewis.

„Pentru descoperirile de cont mai mici, de sub 425 de lire sterline, cele 175 de lire sterline vor șterge o parte din datorii, iar restul este fără dobândă”, a continuat Lewis, un critic vehement al descoperirilor de cont.

Descoperirea de cont, datoria periculoasă

„Descoperirea de cont este o datorie periculoasă. Majoritatea băncilor percepe o dobândă de 40% pentru descoperirea de contTotul s-a schimbat odată cu modificarea reglementărilor de acum câțiva ani. Acea dobândă este dublă”, a mai avertizat expertul financiar.

„În consecință, dacă aveți datorii pe un card de credit și datorii cu descoperirea de cont, ar trebui să acordați prioritate acesteia din urmă”, a subliniat Martin Lewis, concluzionând că aceasta trebuie tratată ”ca o datorie”.

La ce mai ajută descoperirea de cont

Descoperirea de cont (overdraft) este un serviciu pe are îl oferă băncile. De asemenea, aceasta permite scrierea de cecuri sau retragerea banilor din cont chiar şi în momentul în care nu mai avem suficienţi bani în cont pentru a le acoperi.

Nu în ultimul rând, descoperirea de cont permite păstrarea fluxului de numerar atunci când veniturile sunt mai mici decât cheltuielile, pentru o perioadă scurtă de timp. Unele instituții finaciare oferă această „plasă de siguranţă” fără a percepe comision pentru o perioadă şi o sumă exactă.

Trebuie menționat că multe dintre băncile din România au același regulament ca cele din Marea Britanie, astfel că sfaturile expertului financiar britanic sunt valabile și pentru clienții instituțiilor financiare din România.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Sfaturi înainte de-a ține post. Aceste alimente trebuie consumate neapărat
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
AMENZI de 3.000 de lei pentru cei care STAU LA BLOC. ACUM e total INTERZIS
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro