Chiar dacă nu este o mâncare sofisticată, cartofii la tigaie pot fi foarte sățioși. Sunt ușor de gătit. Tu știi care este secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți? Trebuie să-i prepari într-un anumit fel pentru a fi crocanți la exterior și pufoși și fragezi la interior. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi ca toată lumea să se ridice mulțumită de la masă.
Multe dintre mâncărurile rapide gătite de gospodine se bazează pe cartofi. Nu numai că reprezintă o garnitură excelentă, însă sunt și foarte ușor de preparat. Nu trebuie să depui eforturi colosale pentru a te bucura de un rezultat excelent. Este suficient să aplici câteva trucuri pentru ca toată lumea să se ridice de la masă mulțumită.
Să vorbim, mai întâi, despre tigaia pe care o folosești pentru a prăji cartofii. Cele mai experimentate gospodine spun că o tigaie din fontă este potrivit pentru a găti acest fel de mâncare. Și tigaia antiaderentă funcționează la fel de bine. Ce este important, însă, este ca tigaia să prezinte capac. În acest fel, aburul și căldura se vor menține înăuntrul vasului de gătit.
Ai grijă să alegi cartofii potriviți pentru prăjit. De obicei, în magazine, pe etichetele cartofilor este menționat tipul de mâncare pentru care se folosesc. Cartofii ruși, de exemplu, conțin foarte mult amidon, ceea ce va conduce la o mâncare foarte înmuiată. Așadar, este recomandat să-i eviți, dacă vrei să gătești cartofi prăjiți.
Nu folosi unt la prăjitul cartofilor. Indiferent cât de mult ne place, untul nu ne va ajuta deloc când vine vorba despre gătirea unor cartofi crocanți la exterior, spun cele mai experimentate gospodine. Dacă vrei să obții cartofi crocanți la exterior și fragezi la interior, se recomandă folosirea unei cantități mici de ulei de măsline, amestecate cu ulei de floarea-soarelui.
Fiindcă am lămurit problema tigăii, a tipului de cartofi ce trebuie folosiți și a uleiului potrivit pentru prăjit, să vorbim despre un alt truc. Cartofii nu se pun imediat în tigaie. Înainte de a-i pune în ulei, în vasul de gătit, lasă-i la înmuiat câteva minute. Apoi, usucă-i cu prosoape de hârtie. Dacă procedezi astfel, vor fi crocanți la exterior și moi la interior.
Citește și: Cum faci cei mai buni cartofi prăjiţi. Se gătesc de trei ori, e reţeta unui Chef cu stele Michelin
În general, poți folosi orice tip de condimente dorești pentru cartofii prăjiți. Le poți chiar combina. Trebuie să ai grijă să le adaugi la momentul potrivit. Condimentele uscate vor arde foarte ușor, dacă le adaugi la început în cartofi. De obicei, ele trebuie adăugate pe la mijlocul procesului de prăjire. Așa, cartofii vor avea cel mai bun gust.