19 ian. 2023 | 07:55

Gabriela Firea, o nouă luptă cu Nicușor Dan pentru ocuparea funcției de primar al Capitalei. Ce reproșuri îi aduce actualului edil

Politică
Gabriela Firea, o nouă luptă cu Nicușor Dan pentru ocuparea funcției de primar al Capitalei. Ce reproșuri îi aduce actualului edil
Nicușor Dan și Gabriela Firea

Gabriela Firea face lumină în cazul specualțiilor privind retragerea sa din politică, dând asigurări cu privire la faptul că acest lucru nu este adevărat. Mai mult, actualul ministru al Familiei dorește să revină primar al Bucureștiului. Care sunt planurile politicianului pentru viitor.

Gabriela Firea, acidă la adresa lui Nicușor Dan

Politicianul PSD a dezvăluit miercuri seară că nu se va retrage din politică, ci în 2024 dorește să părăsească locul de ministru al Familiei și să revină la Primăria Capitalei, dacă acest lucru va fi posibil. Aceasta a declarat despre Nicușor Dan că nu și-a exercitat cu succes funcția de edil al Capitalei, în timp ce proiectele gândite de Gabriela Firea au fost abandonate. Fostul edil al Capitalei își dorește să revină la PMB cu condiția ca starea de sănătate să-i permită să-și ducă la îndeplinire planurile.

„Cu condiția să fiu sănătoasă, să pot să muncesc, să fiu bine, mi-aș dori să continui proiectele de la Primăria Municipiului București. Au fost abandonate proiectele mele, nu s-a mai făcut nimic în București. S-a constatat o involuție, nu o evoluție de dreapta, așa cum s-a promis”, a declarat Gabriela Firea, pentru România TV.

La rândul său, Nicușor Dan a declarat cu câteva săptămâni în urmă că dorește să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Acesta nu a omis să o critice pe Gabriela Firea pentru modul în care a rămas lucrurile nerezolvate la Primărie, în momentul în care i-a predat ștafeta lui Nicușor Dan. Mai mult, acesta a acuzat-o pe rivala sa politică că ar fi adus PMB în pragul falimentului, astfel că multe firme nu au mai dorit să colaboreze cu instituția.

„Merită să aducem aminte, (n.r. – Gabriela Firea) a dus Primăria în faliment, a dus RADET în faliment. A dus echipa de handbal în faliment. Am avut conturi blocate 6-8 luni, niciun investitor nu mai voia să lucreze cu Primăria, nicio bancă nu mai voia să lucreze cu Primăria. Dacă aveam un mediu informațional corect, Gabriela Firea nu ar trebui să mai existe”, a declarat Nicușor Dan într-un interviu, în decembrie 2022.

Gabriela Firea, anunțul momentului pentru cuplurile care nu pot avea copii

Minstrul Familiei a anunțat, marți, acordarea primelor vouchere pentru fertilizare în vitro, după ce au fost trimise 8.000 de solicitări în acest sens. Dintre acestea, 300 de dosare au fost deja aprobate, astfel că, tot același număr de cupluri va avea șansa să dea naștere unei minuni.

Gabriela Firea a mai anunțat că în acest program susținut de stat vor exista trei decontări pe an, la indicațiile medicale.

”Se decontează procedura de fertilizare in vitro și ne-am oferit să decontăm două vouchere, unul de 5000 de lei și unul de 10.000 de lei, dacă medicul specialist consideră că prima etapă este una de succes. Sunt convinsă că vom avea cât mai multe rezultate bune, gravide și copii născuți în țara noastră.

Diferența este că ne-am gândit împreună cu ONG-urile de profil să oferim trei astfel de decontări pe parcursul unui an, la indicație medicală. Dacă primul tratament nu este cu reușită, nimeni nu trebuie să se dezarmeze, urmează un al doilea și al treilea, la indicație medicală.

Nu există o limită peste cele trei proceduri, acestea pot continua și anul viitor, încă trei, bineînțeles, cu indicația specialiștilor. Am primit peste 8000 de solicitări”, a transmis actualul ministru al Familiei.

 

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Zodiile care vor avea o săptămână de vis! Scapă în sfârșit dintr-o relație toxică
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Un mare internațonal român, la capătul puterilor. Boala îl chinuie zi de zi
EVZ.ro
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews
L-au eliminat! Victorie totală pentru Putin. A scăpat de marele său dușman
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Mediaflux
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro