O intersecție din România le dă mari bătăi de cap și șoferilor profesioniști. Cei mai mulți conducători auto s-au plâns de marcajele speciale pe care le-au găsit pe carosabil și care i-au lăsat cu semne de întrebare. Locul a devenit ,,vedeta” internetului după ce un internaut a făcut o schemă în culori pentru a arăta cum se fac virajele aici. Polițiștii au postat ulterior un video pe Facebook în care arată cum se fac virajele într-o astfel de intersecție dificilă. Cum ar trebui să procedeze șoferii?
O intersecție a reușit să devină ,,vedeta” internetului după ce un internaut a făcut o schemă de culori pentru marcajele dificile. Chiar și șoferii profesioniști s-au plâns de zona din Timișoara din cauza virajelor ciudate de pe pasajul Jiul. Polițiștii au luat la cunoștință problemele conducătorilor auto și au venit cu un video explicativ în care au arătat cum trebuie să fie făcute virajele într-o astfel de intersecție.
„În situațiile în care există benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea direcției de deplasare spre stânga se face prin stânga centrului imaginar al intersecției, iar dacă există un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificației acestuia”, transmit polițiștii.
Un reprezentant al firmei de construcții care a realizat lucrarea a menționat că din punctul său de vedere totul are logică. Mai exact, el a spus conducătorilor că nu o să aibă nicio problemă dacă își respectă banda.
„Din punctul meu de vedere e logic. Dacă o să staţi pe o bandă, o să vedeţi că nu este nicio problemă. Nimeni nu a venit aici să se joace. Probabil comentariile au apărut pentru că această intersecţie e mai marcată decât alte intersecţii din Timişoara”, a declarat un reprezentant al firmei de construcţii care a realizat lucrarea citat de adevarul.ro.
Pasajul dificil i-a pus la încercare și pe profesioniști. Mulți dintre localnici susțin că sunt nedumeriți de semnificația marcajelor și de numărul acestora.
„Te doare mintea, se produce un haos total în bibilica şoferilor. O să fie victime fără număr în locaţia Jiul!”, a scris un timişorean, pe Facebook. „Dacă nu ai GPS, nu mai ieşi de acolo”, a scris un alt timişorean.
Lucrarea în cauză a costat 20 de milioane de lei, autoritățile reușind în cele din urmă să facă economie de 10 milioane de lei față de costul estimat inițial de 30 de milioane de lei. Acesta era necesară pentru cele aproximativ 6.000 de mașini care trec pe acolo în fiecare oră.