Și tu obișnuiești să bei berea din halbă? În articolul de astăzi îți vom explica de ce ar trebui să bei berea în pahare de vin, de fapt. Motivul este unul surprinzător. Specialiștii arată că s-ar putea să ai partea de cea mai frumoasă experiență a băutului de bere, dacă procedezi astfel. Care este cel mai bun pahar pentru a servi bere.
Berea se numără printre cele mai cunoscute și consumate băuturi alcoolice, de-a lungul ultimelor secole. De obicei, în numeroase culturi, este servită în halbe speciale. În vremurile actuale, majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să o bem în pahare clasice înalte, fără mânere. Cât de corect este să fie consumată astfel, însă?
Știai că berea ar trebui să fie băută în pahare de vin, de fapt? Experții au văzut de acord că cel mai bun pahar pentru a servi berea este paharul Teku. Acesta a fost proiectat de Lorenzo Kuaska Dabove și Teo Musso și a fost fabricat în Germania. Paharul în sine prezintă o margine curbată și are forma unui clopot. Seamănă cu paharul de vin, însă elementul diferențiator este materialul din care este fabricat – o sticlă mai groasă decât cea a paharului de vin.
Paharul Teku este alegerea perfectă pentru berile ușoare și medii. Este potrivit chiar și pentru cele închise la culoare, spun experții, care au lansat și un avertisment în acest sens, anume că paharul sporește aroma berilor cu nivel mai ridicat de alcool. Paharele de acest fel sunt potrivite pentru bere fiindcă îi îmbunătățesc gustul, dar nu numai.
Având în vedere că paharele de vin au fost produse pentru a spori esența vinului, ar putea să servească în acest scop și berii. Specialiștii spun că halbele clasice de bere prezintă o problemă, anume că încălzesc băutura mult prea repede. Marginea dreaptă a acestui tip de pahar nu îmbunătățește experiența în sine.
De-a lungul timpului, specialiștii au demonstrat că, dacă berea se bea dintr-un pahar cu picior, băutura nu se va încălzi prea repede, fiindcă sticla nu ar fi expusă unui contact direct cu mâna. De asemenea, un pahar cu margine subțire și cu fund în formă de bol va spori gustul și aroma berii, mai spun experții din domeniu.
Paharul Teku prezintă aspectele enumerate anterior, astfel încât este recomandat drept cel mai bun pahar pentru a servi berea. În cazul în care nu deții un pahar de acest fel, poți folosi și unul clasic de vin. Editorii revistei de specialitate Food & Wine recomandă tuturor să încerce să bea berea într-o varietate de pahare, inclusiv în pahare înalte. În urma experienței, se poate alege care pahar anume asigură o experiență mai frumoasă în acest sens.
Citește și: Câte pahare de vin au voie să consume zilnic femeile, respectiv bărbații. E greșit dacă depășești limita
Când vine vorba despre o băutură alcoolică, totul se rezumă la experiența băutului. Dacă un pahar de vin poate asigura cea mai bună temperatură, aromă și carbonatare îndelungată a unei băuturi, eticheta nu ar trebui să reprezinte un impediment, spun specialiștii în domeniu.