Valul de gripă și viroze face ravagii în România, iar medicii nu mai fac față în spitale. Secțiile de Terapie Intensivă funcționează din nou la capacitate maximă, astfel că o parte dintre pacienții în stare gravă sunt salvați pe ultima sută de metri a vieții. Din păcate, țara noastră a înregistrat un al doilea deces de Flurona, pacienta în cauză fiind testată pozitiv atât cu Covid-19, cât și cu gripă.
Medicii trag un semnal de alarmă după creșterea numărului de decese generată de Flurona, avertizând că spitalele și secțiile ATI au devenit neîncăpătoare. În urmă cu puțin timp, La Timișoara a fost înregistrat un al doilea deces de gripă combinat cu infecția Covid-19, victima fiind o pacientă de 65 de ani. Femeia fusese internată pentru tratarea mai multor probleme de sănătate vechi, dar în special pentru hemodializă.
Se pare că femeia a contactat Covid-19 și virusul gripal, iar la puțin timp după externare, aceasta a revenit la spital în stare gravă, fiind adusă cu Ambulanța cu o insuficiență respiratorie. Porivit medicilor, aceșa a fost momentul în care medicii au descoperit că femeia este pozitivă și la SARS-CoV-2, dar și la gripă.
Managerul spitalului în care a avut loc tragedia a povestit că starea femeii era înrăutățită, iar la exameul CT a fost vizualizată o afectare pulmonară gravă.
„Ea s-a întors după două zile în urgențe cu o stare alterată, cu afectare pulmonară destul de severă pe ambii lobi pulmonari la testul CT, iar pe tesul PCR multiplex a ieșit pozitivă și la Covid și la virusul Influenza, ulerior internată pe ATI Covid în spitalul nostru, din păcate în cursul acestei dimineți a decedat. Din păcate această combinație de Flurona i-a pus capac”, a transmis Daniel Malița.
Unde a fost înregistrat primul deces de Flurona
Ca și în cazul celui de-al doilea deces provocat de prezența virusului gripal, combinat cu Sars-CoV-2, primul deces a survenit la Iași, în cazul unei paciente de 74 de ani, a cărei stări de sănătate s-a înrăutățit semnificativ.
Tot în Iași, un alt bărbat de 69 de ani s-a confruntat cu Flurona, fiind internat la Terapie Intensivă. Din fericire, starea bărbatului s-a îmbunătățit, medicii hotărând externarea lui și urmărirea evoluției.
„Cei doi pacienţi prezentau la internare dureri musculare, febră, cefalee şi afectare pulmonară fiind internaţi şi diagnosticaţi cu dublă infecţie în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru, unde, dintr-o singură probă, se poate diagnostica virusul gripal, SARS- CoV2 şi virusul respirator sinciţial.
A fost confirmat diagnosticul de ‘flurona’, în cazul ambilor bolnavi. Ei au necesitat, încă de la internare, îngrijire în secţia de Terapie Intensivă”, a declarat dr Florin Roşu.