Gospodinele scot la bătaie cele mai tari trucuri de bucătărie, cele mai multe dintre ele devenind virale pe rețelele sociale. Atunci când vrei să pregătești varza pentru salată, sarmale sau murat, realizezi că s-a stricat? Iată trucul genial care te ajută să păstrezi varza proaspătă pentru mai mult timp.
Toamna se culeg verzele, iar gospodinele fac tot posibilul pentru a le alege pe cele mai tari și gustoase, care să reziste până în primăvară.
Cu toate acestea, internauții au găsit o modalitate perfectă prin care legumele se pot păstra proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp.
Specialiștii în bucătărie folosesc un ingredient secret, ieftin și ușor de găsit, care păstrează varza intactă pentru un an de zile. Costă doar câțiva lei și se poate cumpăra de la orice magazin sau supermarket, iar tu sigur îl ai deja în cămară sau debara.
Este vorba despre zahăr. Oricât de greu de crezut ar părea, tot ce trebuie să faci este să scobești cotorul verzei și să torni o lingură de zahăr înăuntru, după cum se arată în clipul de mai jos.
Apoi, tot ce rămâne de făcut este să pui verzele într-un butoi sau, cutie sau recipient de mari dimensiuni, pe care îl vei acoperi cu un capac sau o pătură groasă. Dacă vei respecta aceste reguli, verzele vor rezista timp de un an de zile și vor fi ferite de umezeală.
Citește și Secretul celei mai bune salate de varză murată. Condimentele care îi dau un gust deosebit
Vezi această postare pe Instagram
Se poate întâmpla, adesea, ca varza murată să prindă floare, în butoi. Pentru a evita apariția acestui incident neplăcut și a te asigura că legumele sunt depozitate în mod corespunzător, gospodinele îți vând un pont de milioane.
Secretul este să pui câte un cub de zahăr în butoiul cu varză, o dată pe săptămână. În acest fel, verzele vor rămâne limpezi și crocante, vor rezista pentru o perioadă mai îndelungată de timp.
Citește și De ce să bei zeamă de varză murată pentru o săptămână. Ce recomandă doctorii de sărbători