04 ian. 2023 | 15:50

Când vor primi românii cu venituri mici ajutoarele de la stat în noul an. Anunţul făcut de Marius Budăi

Știri generale
Când vor primi românii cu venituri mici ajutoarele de la stat în noul an. Anunţul făcut de Marius Budăi
Ajutor pentru români de la stat: când intră banii pentru încălzire?

Majoritatea românilor abia mai pot ține pasul cu seria de scumpiri care urmează și în anul 2023. Mulți dintre pensionari și cetățenii cu venituri mici așteaptă orice ajutor venit din partea autorităților. Românii se gândesc mai ales la ajutoarele pentru încălzire și banii promiși oamenilor cu venituri mici. Când ar putea să beneficieze aceștia de sumele în cauză? ,,Se va începe să se facă plățile”, a subliniat Marius Budăi.

Ajutor de la stat pentru români în 2023: ce anunț a făcut Marius Budăi?

Românii abia mai pot ține pasul cu cheltuielile de zi cu zi, iar facturile și alimentele din ce în ce mai scumpe îi fac să renunțe la confortul cu care erau obișnuiți. Mulți dintre ei așteaptă cu nerăbdare ajutorul din partea statului care să îi pună pe linia de plutire în noul an care se anunță unul cel puțin la fel de greu.

În timpul acesta, Marius Budăi îi asigură pe cetățeni că urmează să primească sumele promise. Mai exact, este vorba despre ajutoare pentru încălzire pentru pensionari și pentru cei cu venituri mici. Banii ar putea să ajungă la români chiar luna aceasta, conform oficialului.

,,Actul normativ prevede 2 plăți semestriale egale, care vor intra în luna ianuarie și nu în a doua jumătate a lunii ianuarie, ci în prima jumătate a lunii ianuarie, așa cum sunt obișnuiți seniorii României să primească pensiile.

Pentru cei care vor primi bani, plata prin cont, și mă refer aici la carduri, ca să înțeleagă toată lumea, vor fi exact ca în aceeași lună, în data de 12 și 14 a lunii”, a declarat ministrul Muncii la Antena 3 CNN.

Când vor ajunge banii la români?

Cel din urmă a amintit că în data de 19 septembrie a adus în prim-plan românilor noile cupoane cu sumele care sunt incluse pe categorii de venituri.

De asemenea, acesta a susținut și că recent a avut o colaborare foarte bună cu Ministerul de Finanțe și cu trezoreria statului în acest sens. Mai exact, conturile pentru cetățeni au fost deschise rapid, iar plățile urmează să fie făcute în prima jumătate a lunii curente.

,,După cum vă aduceți aminte, din data de 19 decembrie, chiar v-am informat și am pus la dispoziția dumneavoastră, a mass-mediei, cupoanele noi, cupoanele cu sumele care sunt incluse pe categorii de venituri.

Odată cu plata pensiei acasă, fie că primim pensia în cont bancar, să primim pensia cu factorul spital, vom primi suma nouă a pensiei, majorată valoarea punctului de pensie, plus suma respectivă din sprijin, deci nu în a doua jumătate a lunii ianuarie, ci în prima jumătate a lunii ianuarie.

Pe data de 3 am făcut și plățile către Poșta Română. Se va începe să se facă plățile, se va lucra în weekend și se va recupera calendarul, astfel încât niciun senior al României să aibă acești bani atât de necesari în prima jumătate a lunii ianuarie, dar vor intra pe rând”, a mai declarat Ministrul Muncii.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Iubitul Elenei Udrea, decizie radicală. Cum va fi afectat copilul cuplului
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Cetățenii vor fi notificați de ANAF
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! ZELENSKI a AVERTIZAT
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro