09 ian. 2023 | 14:02

Stațiuni de schi în Bulgaria. Cele mai frumoase pârtii, cu priveliști spectaculoase

Știri generale
Stațiuni de schi în Bulgaria. Cele mai frumoase pârtii, cu priveliști spectaculoase
Stațiuni de schi în Bulgaria

Deși ne aflăm în plin sezon de iarnă, din păcate nu avem parte și de zăpadă. De aceea, cei mai mulți dintre români preferă să plece în străinătate la schi. Una dintre țările preferate de aceștia este Bulgaria. Pârtiile mari și zăpada de la altitudini oferă condiții excelente turiștilor dornici de aventură. Iată care sunt cele mai cunoscute stațiuni de schi în Bulgaria!

Stațiuni de schi în Bulgaria – cele mai căutate

Anul 2023 a început cu o mare dezamăgire pentru românii care au vrut să meargă la munte să schieze. Starea pârtiilor de la noi din țară și  stratul de zăpadă inexistent i-a făcut pe mulți dintre aceștia să se refugieze la vecinii bulgari.

Stațiunile montane din Bulgaria au pârtii de schi bine întreținute, peisaje deosebite, dar și servicii pe măsură. Anual, aceste stațiuni sunt vizitate de zeci de mii de turiști, care preferă să schieze și să se distreze în același timp, cu bani puțini. În materialul care urmează am întocmit o listă a celor mai frumoase stațiuni de schi din Bulgaria. Cele mai apreciate stațiuni montane de schi din Bulgaria sunt Bansko, Borovets și Pamporovo.

Stațiunea Borovets, cea mai înaltă din Bulgaria

Una dintre cele mai dezvoltate stațiuni din Bulgaria este Borovets, situată în vecinătatea colinei Borovets, la 1350 altitudine. Are cele mai înalte pârtii la 2600 m, pe versanții nordici ai muntelui Rila. Stațiunea este accesibilă pentru turiști, pentru că se află la o distanță de 70 km de Sofia, capitala Bulgariei.

În Borovets ai la dispoziție hoteluri de lux, restaurante, baruri, magazine și multe de pârtii de schi. De regulă, aici vin cei mai mulți turiști, pentru că oferă condiții foarte bune pentru practicarea sporturilor de zăpadă pe timpul iernii: schi, schi nocturn, snowboard, schi fond, sărituri cu schiurile și biatlon, ski-doo. În această stațiune există pârtii pentru începători, intermediari și schiori avansați.

Stațiunea Bansko, preferata românilor

Stațiunea Bansko este situată la 925 m altitudine, iar zona sa de schi se află la 2000-2500 m altitudine. Aici, turiștii pot vedea combinația superbă între natura virgină a muntelui Pirin și atmosfera orașelor mici bulgare antice. Bansko este mai mult un oraș istoric, care datează de sute de ani. În ultimii ani, stațiunea modernizată a fost luată cu asalt de turiștii care vor să schieze pe pârtiile impecabile.

Dacă nu știați, Bansko are cel mai lung sezon de schi, de la jumătatea lunii decembrie până la jumătatea lunii mari. În stațiune s-au dezvoltat numeroase hoteluri luxoase și apartamente de vacanță, care le oferă turiștilor condiții ireproșabile.

Stațiunea Pamporovo – prielnică pentru schiorii începători

Stațiunea Pamporovo este si cea mai sudică dintre stațiunișe din Bulgaria, deci clima e mult mai blândă și pârtiile mai însorite. Ea se află la 440 km de București. Aici veți găsi două zone mari de schi, ele însumând peste 50 de kilometri de pârtie, iar urcușul e asigurat de cinci telescaune și de nouă teleferice.

Această stațiune este preferată de schiorii începători. Pârtiile pentru începători și intermediari sunt marcate în Pamporovo cu verde sau albastru. Așadar, este musai să o vizitați în sezonul rece!

Stațiunea Vitoșa

O altă stațiune de schi renumită din Bulgaria este și Vitoșa, care se află la 1800 metri deasupra nivelului mării și la doar 10 km de Sofia, capitala Bulgariei. Aceasta este cea mai înaltă stațiune de schi din Bulgaria, însă este destul de ușor de accesat iarna.

La Vitoșa există există două rezervații ale biosferei – Bistrishko Branishte și Torfeno Branishte. Cel mai înalt vârf al Vitoșei este Cherni Vruh (2290 m). Pârtia de schi se află chiar sub cele două rezervații.

Stațiunea Chepelare

Stațiunea Chepelare se află la 1100 m deasupra nivelului mării, un mic oraș bulgar din muntele Rhodopi. Este foarte aproape de stațiunea mai sus menționată, Pamporovo. Chepelare are cea mai lungă pârtie de schi din Bulgaria. Infrastructura de schi cuprinde o lungime totală de 2471 m și o capacitate de 600 de persoane. Telescaunele ajung până în vârful muntelui până la vârful Chala (1873 m).

Citește și: Pârtie din România asemănătoare cu cele din Austria. Preţurile sunt accesibile, iar peisajele superbe

Stațiunea Malyovitsa

Stațiunea Malyovitsa este cea mai mică stațiune de schi din Bulgaria, situată la 40 km din Borovets. Se află în partea Malyovitsa din nord-vestul muntelui Rila. Aici puteți găsi mai multe pârtii de schi și infrastructură sportivă de schi din regiune. Din nefericire, în această stațiune nu veți găsi atât de multe hoteluri moderne, pentru că stațiunea montană este încă în dezvoltare.

Stațiunea Panichishte

Este situată pe muntele Rila, lângă orașul Separeva Banya, stațiune balneară. Această regiune nu este doar o stațiune de schi, ci și un centru sportiv și de recreere pentru diverse sporturi. Aici puteți schia pe Ajdena, o pârtie de schi de 400 m. Totodată, aici se regăsește și frânghie de remorcare cu o capacitate de 250 de persoane pe oră. Include și „Baby Ski Run” pentru cei mici, conform bulgariaski.com.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro