Majoritatea românilor consumă varză murată mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă. Gospodinele prepară sarmale din foile de varză, dar o adaugă și pe un platou tradițional cu diverse alte produse iubite de oaspeți. Cu toate astea, nu multe doamne știu cum să o depoziteze după Crăciun pentru ca nu se strica. Există câteva trucuri deosebite care să te ajute în acest sens. Iată cum trebuie să procedezi!
Românii adoră varza murată în special de Sărbătorile de iarnă. Cele mai multe gospodine fac sarmale din ea sau o pun pe platoul cu diverse aperitive de la începutul mesei. Cu toate astea, mult dintre doamne nu știu cum să o depoziteze după Crăciun pentru ca ea să rămână în continuare la fel de gustoasă și cu textura crocantă dorită de cei din familie.
Experții susțin că primul pas pe care trebuie să îl faci în acest sens este chiar alegerea ei din piață. Cea mai bună și care cu siguranță o să reziste în timp este cea cu frunze subțiri și fine și cu nervuri cât mai mici.
Cel mai important sfat oferit de bucătarii profesioniști este ca în butoi să mai adaugi periodic o bucată de zahăr pentru ca ea să nu se acrească după Crăciun. Poți să te bucuri astfel de varza pusă la finalul primăverii sau la începutul sezonului rece pe tot parcursul anului.
,,La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acreşte tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn. Dimensiunea căpăţânii contează şi ea.
Aceasta trebuie să aibă maxim 20 de centimetri în diametru dar nu mai mică de zece centimetri. Apoi, e bine să ştii că primele două, trei straturi de frunze trebuie îndepărtate neapărat pentru că acestea sunt fie deteriorate de la transport, fie de la insecte”, este sfatul bucătarului buzoian Cristi Dobre. (Sursa: adevărul.ro)