Cum Crăciunul se apropie cu pași mari, iar România va fi inundată de miros de sarmale, marii bucătari au dezvăluit românilor câteva trucuri în ceea ce privește preparatul acestora. Aceștia au spus ce trebuie să facă gospodinele cu varza murată înainte de a o folosi la sarmale. Riști să strici tot dacă nu ţii cont de asta.
Marii bucătari au făcut la viața lor zeci de mii de sarmale, astfel că știu despre ce vorbesc atunci când vine vorba de preparatul vedetă al sărbătorii de Crăciun.
Aceștia dezvăluie cu câteva zile înainte de Crăciun e trebuie să facem cu varaza scoasă de la butoi înaionte de a o folosi la sarmale.
Astfel, neapărat, înainte de a fi folosită la sarmale, varza trebuie ținută în apă rece. Dacă nu este ținută în apă rece riscăm ca sarmalele noastre să iasă mult prea sărate, astfel încât nu vor mai putea fi servite.
De asemenea, bucătarii recomandă ca partea din mijloc a verzei să nu fie folosită la împachetatul sărmăluțelor. Această varză este recomandat să fie tocată și pusă în oala cu sarmale.
Varza din mijlocul verzelor se rupe ușor și astfel riscăm să ne trezim cu compoziția de carne ieșită prin oală, aceasta fiind cea mai mare frică a gospodinelor, mai ales atunci când vine vorba de masa de Crăciun.
Bucătarii pricepuți mai au câteva sfaturi pentru niște sarmale delcioase pentru masa de Crăciun. Unul dintre acestea izează carnea care se folosește la sarmale.
Carnea pentru sarmale ar fi bine să fie una mai grasă, spun bucătarii, pentru că grăsimea face sarmaua fragedă. Este recomandat să se folosească pulpa deporc cu grăsime, spată și piept de porc, care să fie tocată acasp.
Fierberea sarmalelor se face în oală metalică așezată pe direct pe foc, fie la cuptor, aici folosindu-se oale metalice sau ceramice. În ambele cazuri sarmalele se fierb la foc domil, sub capac.
De asemenea, fierberea sarmalelor durează aproximativ 1,5-2 ore calculate de la momentul de când acestea au început să fiarbă.
Marii bucătari recunosc că cele mai gustoase sarmale se fac la cuptor, la temperatură mică, adică 150 de grade Celsius, iar gătirea lor durează aproximativ 3-4 ore.
Și în cazul sarmalelor trebuie completat lichidul din când în când.
Când sunt aproape de a fi gata se îndepărtează capacul de vasul ceramic și se lasă la rumenit vreo 20-20 de minute la 180 de grade Celsius.
Astfel, sarmalele vor fi frumos rumenite, așa cum le preferă foarte mulți dintre români.