Pentru că ne apropiem cu pași rapizi de Crăciun, gospodinele se întrec în cele mai bune rețete tradiționale. Pe lângă sarmale, piftie, cozonac și salata de boeuf, gospodarii taie porcul și pregătesc cele mai gustoase jumări. Care este secretul pentru ca șoriciul să fie cât mai moale.
Atunci când organizează masa festivă de Crăciun, gospodinele iscusite știu că vedetele sezonului nu pot lipsi de la cină. Fie că vorbim de cozonac, sarmalele în foaie de varză, salata de boeuf sau piftia din carne de porc sau curcan, de pe masa de Crăciun rareori lipsește șoriciul.
Pentru a te asigura de faptul că șoriciul tău va fi moale și gustos, tot ce trebuie să faci este să pregătești o saramură formată din apă, 4-5 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi.
Pentru început, vei lua șoriciul și îl vei curăța de grăsime. Apoi, se taie în felii subțiri, pe care le vei așeza într-un borcan de 800 de ml.
În recipientul respectiv, peste șorici, vei turna saramura. Dacă vei urma acești pași simpli, saramura va fi fraged și ți se va topi în gură.
Șoriciul se servește proaspăt, cu sare, prăjit sau fript, după preferințe. Deși are un gust foarte bun, experții în nutriție trag un semnal de alarmă cu privire la numărul de calorii pe care-l conține o porție.
Specialiștii spun că nu trebuie să consumăm o porție mai mare de 50 de grame de șorici pe zi, deoarece acesta are un aport mare de grăsimi, numărând nu mai puțin de 544 de kcal.
Important de reținut este că jumătate din cantitatea totală de lipide din șorici este reprezentată de grăsimile saturate.
Astfel, experții în sănătate subliniază faptul că persoanele care mănâncă șorici de porc în mod regulat, în cadrul unei diete bogată în grăsimi saturate, pot dezvolta anumite probleme de sănătate, odată ce crește nivelul de colesterol.
Mai exact, persoanele care nu adoptă un stil de viață sănătos și un regim alimentar echilibrat se pot confrunta cu apariția unor boli de inimă, precum și a diabetului de tip 2.
Citește și Câte calorii conțin 100 g de șorici de porc. O să te gândești de două ori înainte să îl mănânci