În doar câteva minute și cu efort minim, vei putea pune pe masă un preparat absolut delicios, ce sigur va face furori în rândul musafirilor. Secretul celei mai bune salate de varză murată este un mix de condimente, arma secretă a celor mai iscusite gospodine din toate colțurile țării.
În lunile de iarnă, când pe balconul sau în pivnița multor case din România găsim cel puțin un butoi cu varză murată, ne putem răsfăța papilele gustative cu un preparat ce pare, la prima vedere, banal.
Este o rețetă simplă, deloc pretențioasă, pe care o pot încerca fără emoții și cei și cele care au mai puțină experiență în bucătărie. Dacă îți dorești rezultate delicioase, nu trebuie decât să urmezi pașii și sfaturile din rândurile de mai jos.
Pentru a prepara salată de varză murată, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Ingredientul care nu are ce căuta în varza murată. Se va strica imediat, nu va rezista nici până la Crăciun
Varza murată se spală foarte bine și se lasă să stea în apă rece în jur de zece minute. În funcție de cât de sărată este, va fi nevoie să schimbi apa de două, chiar de trei ori. După ce se scurge apa, frunzele se taie fâșii subțiri.
După acest pas, se adaugă ulei și piper proaspăt măcinat sau boia de ardei dulce sau iute – în funcție de preferințe – și se amestecă. Urmează ingredientul ce este, de fapt, arma secretă a gospodinelor din România: un vârf de cuțit de chimen măcinat.
Bucătarii profesioniști și-au dezvăluit secretul pentru cea mai gustoasă și aromată salată de varză. Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de:
Citește continuarea aici: Ingredientul secret pentru cea mai gustoasă și aromată salată de varză. Condimentul pe care îl adaugă bucătarii de top