22 mart. 2024 | 19:53

Cum marinezi carnea de porc. Ingredientul de aur care o face fragedă și cu un gust unic

Diverse
Cum marinezi carnea de porc. Ingredientul de aur care o face fragedă și cu un gust unic
Cum marinezi carnea de porc

Carnea de porc nu poate lipsi de pe meselor românilor, mai ales în zilele de sărbătoare. Majoritatea dintre noi preferăm să savurăm o friptură delicioasă sau o ceafă de porc la grătar sau la cuptor, așadar trebuie să știi cum marinezi carnea de porc. Haideți să vedem cum putem avea pe masă o friptură fragedă și delicioasă!

Sfaturi pentru marinarea corectă a cărnii de porc

Dacă adori friptura de porc, este musai să înveți cum să marinezi carnea de porc. Pentru a savura o friptură cu gust irezistibil, este necesar să cunoști câteva reguli.

Specialiștii precizează că la marinarea corectă a cărnii de porc se folosesc atât ingrediente lichide, cât și solide, dar și anumite condimente.

Pentru a marina cât mai bine carnea de porc, prima dată se porționează carnea în bucăți mai mici și se îndepărtează surplusul de grăsime. În plus, carnea se bate cu ciocanul de șnițele și se înțeapă cu furculița din loc în loc.

O marinată bună se prepară din timp și se păstrează la frigider până la 5 zile, într-un recipient etanș. Important este să faceți mai multe marinate, să congelați bucățile de carne de porc cu aceste amestecuri și să le folosiți la nevoie.

Experții recomandă să nu folosiți recipiente de metal pentru marinarea cărnii, pentru că la interacțiunea cu metalul, carnea își poate schimba aromele. Recomandate sunt pungile de plastic cu fermoar care se pot vida sau recipientele din sticlă cu capace ermetice.

Cum marinezi carnea de porc? Acidul ajută la frăgezire

Poți prepara o marinată pentru carnea de porc acasă, simplu și ușor, dacă ții cont de ce trebuie să conțină amestecul.

În primul rând, grăsimea cărnii are rolul de hidratare, de aceea la carnea de porc este suficient să folosești doar ulei atunci când o marinezi. În al doilea rând, un acid este cel care frăgezește carnea, iar aici ne referim la oțet, vin alb sec sau zeama de la o lămâie.

Se spune că acidul dizolvă enzimele care leagă țesuturile cărnii, rezultând o textură mai moale.

Cum marinezi carnea de porc

Cum marinezi carnea de porc

Condimentele sunt importante la marinarea cărnii. Fie că folosește amestecuri din comerț sau le faci acasă, combinațiile de verdețuri și plante aromatice vor da, la final, o aromă mai intensă cărnii de porc.

Citește și: Baiț pentru carnea de porc. Secretul pentru cea mai fragedă și suculentă friptură

Citește și: Cum marinezi corect carnea de porc pentru a ieși fragedă și suculentă

Ingrediente pentru o marinată perfectă

Cele mai folosite marinate pentru carnea de porc sunt cele pe bază de alcool, precum vin, bere, coniac, etc. De reținut, însă, că acestea nu trebuie puse direct pe carne, ci trase la tigaie înainte cu condimente, pentru a se evapora din alcool. În caz contrar, dacă puneți alcool în stare pură nu va face decât să absoarbă aromele condimentelor.

Cel mai important ingrediente al unei marinate pentru carnea de porc și nu numai este sarea. Ea are rolul de a frăgezi cel mai bine carnea pentru că aceasta pătrunde foarte adânc în carne.

Nelipsite sunt și ceapa tocată mărunt și usturoiul, care dau o savoare minunată cărnii. Totodată, la carnea de porc mai sunt folosite și frunzele uscate de salvie, cele de rozmarin, oregano, dar și chimenul măcinat.

Rețete pentru marinarea cărnii de porc

Marinată cu vin roșu și ierburi aromatice

  • ¼ ceașcă de oțet de vin roșu
  • 3 linguri de ulei de avocado
  • ½ linguriță de praf de usturoi
  • ½ linguriță de praf de ceapă
  • două lingurițe de condimente italiene uscate
  • o lingură de muștar Dijon
  • ¼ – ½ linguriță de sare
  • ⅛ – ¼ linguriță de piper negru
  • 1,5 kg pulpă de porc dezosată.

Toate ingredientele se pun într-un bol și amestecă bine pentru a le combina. Se toarnă marinata peste pulpa de porc și se masează marinata în carne. Se dă la frigider între 30 de minute și 24 de ore înainte de o prepara.

Marinată cu zeamă de lămâie

  • 200 ml ulei de măsline extravirgin
  • zeama de la o lămâie
  • 70 g muștar
  • 5-6 căței de usturoi
  • 10 boabe de piper
  • 5-6 foi de dafin
  • crenguțe de rozmarin sau de cimbru proaspete.

Se amestecă toate ingredientele prezentate mai sus  și se adaugă peste carnea de porc. Bolul în care ați amestecat tot se bagă la frigider, acoperit cu o folie. Se lasă la rece pentru 24 sau 48 de ore!

Citește și: Ce condimente se pun la carnea de porc pentru un gust desăvârșit. Le vei folosi mereu de acum înainte

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Ce se întâmplă cu concediile începând din 2025. Legea care clarifică toate situațiile
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro