Florin Piersic, marele actor al teatrului și filmului românesc, și-a lansat prima carte de memorii, depășindu-l pe scriitorul Mircea Cărtărescu la vânzări, la Târgul de Carte Gaudeamus din Capitală. Volumul intitulat „Viața este o poveste…” se bucură de un imens succes.
Nu este nicio îndoială că Florin Piersic este cel mai îndrăgit actor român al timpurilor noastre, fiind un mare artist al scenei și al cinematografiei. Cu o carieră fulminantă în artă ce durează de mai bine de jumătate de secol, Florin Piersic și-a lansat prima carte de memorii.
Marele actor a fost plăcut surprins să vadă cât de așteptat a fost volumul, memoriile sale fiind savurate de către cititori, Florin Piersic doborând recordul de vânzări la editura Gaudeamus. Cartea actorului, intitulată „Viața este o poveste…” a devenit bestseller în doar câteva ore.
Florin Piersic, 86 de ani, a scris aproape exclusiv din viața sa profesională în cele 350 de pagini ale volumului. Dan Negru a fost invitat la lansarea cărții lui Florin Piersic, prezentatorul TV fiind extrem de încântat de desfășurarea evenimentului.
„Mă bucur că mai tânărul meu prieten Florin e și în biblioteci de azi, nu doar pe ecrane. Știu cât de mult s-a implicat în carte, vorbeam uneori noaptea târziu la telefon si îmi spunea ca stă si scrie până spre dimineața”, a declarat Dan Negru, în exclusivitate pentru impact.ro.
Florin Piersic a mărturisit că întotdeauna și-a dorit să joace rolul unui cowboy, iar rolul din pelicula Haiducii lui Șaptecai l-a propulsat în lumea cinematografiei românești. Cum l-a cunoscut pe regizorul filmului, Dinu Cocea.
„De călărit, călăream. Nu mă întrecea nimeni dintre actorii noștri, în afară de Colea Răutu sau Ernest Maftei. Aveam capul făcut baniță numai la gândul că aș putea juca un cowboy autohton, într-un film adevărat.
Revăzând cele trei file, am zis de data asta cu voce tare: Haiduc trebuie să joc! Trebuie să-mi cadă mie în brațe un viteaz din ăsta! Nu e cowboy, dar e tot ceva asemnător, doar că e român de-al meu. Dar cine mă cheamă pe mine să-l fac?, descrie el așteptarea personală ce-l măcina.
„De ce n-am eu fața lui Jean Marais?!”, așa îmi ziceam. Ăla arăta de parcă zici că e călcat de tramvai. Și nici bine nu „visam” eu la toate astea, că într-o zi pe care n-am s-o uit și nici nu vreau s-o uit vreodată mă oprește Cocea pe un coridor la Buftea.
Îmi zice: „Măi Florinele, când erai puștan la Satu Mare și tac-tu era medic de boi, familia mea era vecină cu a voastră, iar eu eram îndrăgostit de surioara ta Lucica.
Și o dată te-am luat în brațe și ai făcut pipi pe mine. Ce mai fac ai tăi? Tare aș vrea să-i văd.”, sunt doar câteva dintre fragmentele cărții scrise de Florin Piersic.