02 dec. 2022 | 22:03

Care este cel mai lung film din istorie. Are 21 de ore şi a fost filmat în 9 ani

News
Care este cel mai lung film din istorie. Are 21 de ore şi a fost filmat în 9 ani
Care este cel mai lung film din istorie. Are 21 de ore si a fost filmat in 9 ani

Cu siguranță ți s-a întâmplat, măcar o dată, să vizionezi o peliculă care ți se pare de-a dreptul interminabilă. Și, dacă 2 sau chiar 3 ore ți se pare o perioadă lungă de timp în care să te uiți la un film, ei bine, vei fi surprins să afli că cel mai lung film durează mai bine de 21 de ore.

Despre ce este vorba în cel mai lung film din istorie

De la nașterea cinematografiei la sfârșitul secolului al XIX-lea și până astăzi, în întreaga lume au fost realizate peste 342.000 de filme, potrivit bazei de date IMBd.

Fiecare dintre ele are ceva care îl face unic, specialiștii realizând diverse categorii pentru a clasifica peliculele, în funcție de gen, vârstă și durată. Știi care este cel mai lung film din lume? Durează nici mai mult, nici mai puțin de 21 de ore.

Nu, nu este vorba de nicio glumă. Filmul se numește „The Innocence”, cunoscut și sub numele de „Amra Ekta Cinema Banabo”, având o durată de 21 de ore.

Filmările pentru această peliculă au avut loc la Ishwadi și au ținut 176 de zile, întinzându-se pe o perioadă de nouă ani, la realizarea căreia au participat peste 4.000 de oameni.

Cineastul bangladesh Asraf Shishir, un activist pentru drepturile omului, a fost regizorul și scenaristul filmului. Despre ce este vorba în film? Ei bine, specialistul îl descrie ca fiind un film istoric.

„O poveste de dragoste, vise, politică, revoluție și consecințele unui război pentru libertate într-una dintre cele mai sărace țări în curs de dezvoltare, unde câțiva oameni au început să lupte împotriva tuturor nenorocirilor prin cinematografie” este rezumatul, potrivit Filmaffinity.

Citește și Un cunoscut actor din serialul „Orange Is The New Black” a murit. Avea doar 56 de ani

Filmul durează 21 de ore și a fost filmat pe parcursul a 9 ani de zile

„The Innocence” se bazează pe o serie de povești ce gravitează în jurul Războiului de Eliberare din Bangladesh din 1971.

Bangladesh și-a câștigat independența față de Pakistan în decembrie 1971, după o confruntare militară ce a durat nouă luni. În război, peste trei milioane de oameni și-au pierdut viața.

Filmată în alb și negru, pelicula a fost proiectată în fața comisiei de cenzură pe 16 mai 2019 și a primit un certificat de cenzor de la Consiliul de cenzură al filmului din Bangladesh pe data de 19 mai. A fost arhivată în Arhiva de Filme din Bangladesh și lansată pe 20 decembrie 2019.

Citește și A murit Clarence Gilyard Jr. Actorul cunoscut pentru rolurile din Top Gun și Die Hard avea 66 de ani

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Supă cu găluște, rețetă din anul 1940. Așa o făceau străbunii să iasă grasă, gustoasă și găluștele nu se sfărâmau deloc
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Zodiile care vor fi protejate de astre în a doua jumătate a lunii octombrie. Totul le va merge bine
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Dispare această modalitate de plată. Decizie pentru cei care au cont bancar. Data limită este 31.12.2024
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
SE DĂ 500 de LEI AMENDĂ! DACĂ STAI LA BLOC și faci asta PE GEAM
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Mesaje de Sf. Cuvioasa Parascheva. Cele mai frumoase urări pentru sărbătoriți și nu numai pe 14 octombrie 2024
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro