28 nov. 2022 | 23:09

Portugalia – Uruguay 2-0, FOTO & VIDEO. Bruno Fernandes a reușit „dubla”, iar lusitanii s-au calificat în optimile Campionatului Mondial de Fotbal

Sport
Portugalia - Uruguay 2-0, FOTO & VIDEO. Bruno Fernandes a reușit „dubla”, iar lusitanii s-au calificat în optimile Campionatului Mondial de Fotbal

Portugalia și Uruguay au terminat ziua de la Campionatul Mondial de Fotbal cu un meci încrâncenat în prima repriză și cu o prestație spectaculoasă în parte a doua. În prima parte a duelului, lusitanii au avut mai mult mingea, dar cea mai mare ocazie a fost ratată de Bentancur care a driblat trei adversari și a intrat în careu, dar a fost blocat de portarul Costa.

În minutul 54 s-a înscris și primul gol. Bruno Fernades a trimis cu efect în careu, Cristiano Ronaldo a sărit, dar nu a atins balonul, portarul a fost derutat și lusitanii au condus cu 1-0. Ronaldo s-a bucurat, dar au fost zece minute de derută pentru că nu s-a știut cine este autorul golului. FIFA a lămurit misterul și l-a creditat pe Bruno Fernades. Tot fotbalistul lui Manchester United a înscris și din penalty, după ce Jimenez a pus mâna pe minge în careu. Arbitrul a avut nevoie să vadă fază la monitorul VAR. Portugalia a câștigat cu 2-0 și s-a calificat în optimi.

Portugalia – Uruguay 2-0

Min 90+10. Final de meci.

Min 90+8. Fernandes își continuă recitalul și șutează de la marginea careului. Mingea lovește bara!

Min 90+3 GOOOOOL Portugalia!!!! Bruno Fernandes execută impecabil lovitura de la 11 metri. Cristiano Ronaldo a fost înlocuit în 82 și se bucură pe marginea terenului pentru această reușită care pecetluiește calificarea în optimi.

Min 90+1 Penalty pentru Portugalia. Jimenez cade în careu și pune mâna pe minge, arbitrul acordă 11 metri, după ce a văzut faza la monitorul VAR.

Min 78. Ocazie uriașă Uruguay. Lovitură liberă, balonul ajunge la Luis Suarez, care șutează din întoarcere din careul mic. Portarul respinge miraculos.

Min 75. Uruguay presează și Maximiliano Gómez șutează din prima, fără preluare. Mingea lovește bara, șutul a fost foarte puternic.

Min 65. FIFA a făcut anunțul oficial. Cristiano Ronaldo nu a atins balonul, Bruno Fernades este cel care a încris.

Min 54. GOOOOOL Portugalia !!!! Bruno Fernades pasează excelent, Ronaldo rămâne în joc, se înalță, portarul este păcălit și mingea ajunge în plasă. Nu este clar cine a marcat golul și dacă fostul atacant de la Manchester United a reușit să devieze. Pe stadion, Ronaldo este cel creditat cu golul, pe site-ul FIFA se spune că este Fernandes.

Min 52. Acțiune tăioasă a naționalei Portugaliei! Joao Felix pătrunde pe partea stângă, dar este în unghi și balonul trimis de el, cu multă forță, lovește plasa laterală.

Min 46. A început repriza secundă.

Min 45.+1. Final de repriză.

Min 32. Ocazie mare Uruguay. Bentancur preia un balon aproape de mijlocul terenului și o pornește în forță spre poarta adversă. A trecut printre trei adversari și a șutat la poartă. Portarul Diogo Costa iese inspirat și respinge șutul în forță. Ce situație de gol!!!

Min 16. Portugalia grăbește ritmul și Joao Felix șutează de la marginea careului, dar este blocat. Lovitură de la colț, dar sud-americanii nu au probleme.

Min 7. Cifre oficiale. Portugalia domină meciul, lusitanii au o posesie de 78% – 22%.

Min 3. Ocazie Portugalia. Cristiano Ronaldo trimite o pasă cu umărul și William Carvalho trimite peste poartă.

Min 1. A început partida.

UPDATE 20.50- Portugalia – Uruguay. Echipele de start

UPDATE 20.50- Portugalia – Uruguay. Echipele de start

Portugalia: Costa – Cancelo, Dias, Pepe, Mendes – Bernardo Silva, Neves, Carvalho – Fernandes, Ronaldo, Joao Felix
Selecționer: Fernando Santos

Uruguay: Rochet – Gimenez, Godin, Coates, Olivera – Valverde, Bentancur, Vecino – Guillermo Varela, Cavani, Nunez
Selecționer: Diego Alonso

Stadion: Lusail, Al Daayen
Arbitru: Alireza Faghani / Asistenți: Mahammadreza Mansouri și Mohammadreza Abolfazli (toți din Iran)

Portugalia – Uruguay este meciul zilei de la Campionatul Mondial. Se înfruntă două echipe foarte bune care au în componență mulți jucători foarte valoroși. Pentru portughezi este un meci special pentru că au de luat revanșă, după ce naționala din America De Sud i-a eliminat acum patru ani în optimi de finală. Portugalia a început competiția cu o victorie în care a impresionat cu forța ofensivă: 3-2 cu Ghana.

Cristiano Ronaldo a deschis scorul din penalty și este primul jucător din istorie care a înscris la cinci turnee finale. Starul portughez a fost din nou în prim plan la partida cu Ghana. La un moment dat a băgat mâna în șort, a scos ceva de acolo și a început să mestece, pe teren. Jurnaliștii spanioli au încercat să afle explicația acestui gest,  iar cei de la Federația Portugheză de Fotbal au dezvăluit că Ronaldo a băgat în gură… o gumă de mestecat. Informația a părut în Marca.

În prima partidă Uruguay a terminat la egalitate, 0-0, duelul în care a înfruntat Coreea de Sud. Asta deși au în atac jucători de mare clasă: Darwin Nunez, Luis Suarez şi Edinson Cavani.

Selecționerul Fernando Santos are probleme mari în defensivă, după ce s-a accidentat Danilo Pereira. Fundașul lui PSG a devenit indisponibil mai bine de o săptămâna și nu va mai putea juca la niciun meci din grupă.

Portugalia – Uruguay, echipe probabile:
Portugalia: Costa – Cancelo, Dias, Danilo, Guerreiro – Bernardo, Neves, Carvalho – Fernandes, Ronaldo, Joao Felix
Selecționer: Fernando Santos

Uruguay: Pochet – Caceres, Godin, Gimenez, Olivera – Valverde, Bentancur, Vecino – Pellistri, Suarez, Nunez
Selecționer: Diego Alonso

Stadion: Lusail, Al Daayen
Arbitru: Alireza Faghani / Asistenți: Mahammadreza Mansouri și Mohammadreza Abolfazli (toți din Iran)

Meciul Portugalia – Uruguay începe la ora 21.00 și va fi transmis în direct de TVR 1, dar va putea fi urmărit și pe site-ul playtech.ro.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Salată de conopidă, rețeta care a făcut furori pe internet. E delicioasă și se prepară în doar câteva minute
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Micile secrete ale cartofilor copți. Devin delicioși cu sos de smântănă și usturoi
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Statul te caută de bani. Românii sunt obligați să plătească. Trebuie să declare banii
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Se dau 25.000 de LEI PENSIE LUNARĂ pentru români! EXISTĂ o CONDIȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Motivul pentru care Mihai Găinușă și Șerban Huidu nu își mai vorbesc din 2014, după ani de prietenie
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro