Iubitorii de cafea știu cât de importantă este prima ceașcă consumată la primele ore ale dimineții, pentru a primi acel boost de energie care îi ajută să-și îndeplinească sarcinile zilei, cu succes. Atunci când îți prepari cafeaua singur, acasă, s-ar putea să te trezești uneori că gustul este puțin amar. La ce detalii trebuie să fii atent.
Specialiștii sunt de acord cu faptul că faimoasa cafea prezintă multe efecte benefice asupra organismului, deoarece ajută sistemul imunitar, stimulează puterea creierului și facilitează digestia. Cu toate acestea, experții susțin că cel mai sănătos mod de a bea cafeaua s-ar putea să nu fie cel pe care îl crezi.
Potrivit studiilor, cafeaua naturală măcinată este mult mai benefică decât cafeaua instant, deoarecea cea din urmă ar conține mai multe substanțe chimice și mai puțini nutrienți.
Specialiștii în prepararea cafelei te sfătuiesc să adaugi la cafeaua ta niște lapte sau cremă de lapte, deoarece lactatele conțin nutrienți adăugați, precum calciul, renumit pentru felul în care sprijină sănătatea oaselor.
Cafeaua prăjită închisă la culoare conține mai puțină cofeină decât cafeaua prăjită deschisă la culoare, deși versiunea închisă la culoare are un gust mai puternic.
Atunci când o prăjești, o parte din cofeină dispare, așa că un gust mai puternic înseamnă, de obicei, mai puțină cofeină.
Din acest motiv, specialiștii îți recomandă să ții cont de acest mic detaliu, data viitoare când mergi la magazinul tău preferat să cumperi un anumit sortiment de cafea.
Cafeaua nu este doar delicioasă și ne dă un plus de energie, ci poate avea mai multe întrebuințări în gospodărie.
În primul rând, zațul de cafea poate fi folosit cu succes pe post de scrub natural. În loc să cheltui sume exorbitante pe tot felul de exfoliante din comerț, cel mai indicat ar fi să freci pielea de pe mâini și picioare cu zaț de cafea.
Fă acest pas în timp ce îți faci duș și vei vedea că rezultatele vor fi rapide și spectaculoase. Vei scăpa deîndată de pielea cu aspect de portocală, iar trupul tău va fi foarte fin.
Un alt truc genial este să freci zaț de cafea pe tocătorul de lemn, imediat după ce ai tocat ceapă, usturoi sau alte alimente acide, pentru a ajuta la neutralizarea mirosurilor înțepătoare. Funcționează imediat, iar efectele sunt garantate.
Citește și A uns tocătorul de lemn cu cafea iar rezultatul a uimit-o. E cel mai tare truc al momentului