Cu siguranță vei fi de acord cu noi când vom spune că unul dintre cele mai cunoscute și populare deserturi la nivel internațional îl reprezintă faimoasele clătite. Fie că le savurezi cu dulceață, ciocolată, miere sau brânză, clătitele reprezintă gustarea ideală. Cu toate acestea, unele gospodine nu reușesc să le prepare așa cum trebuie. Ce greșeală trebuie evitată, atunci când pregătești acest desert.
Ai poftă de ceva bun și dulce și ai timp liber la dispoziție? Nimic nu este mai ușor decât să pregătești câteva clătite, după rețeta tradițională a bunicilor.
Indiferent că adaugi ouă, unt și lapte sau doar le prepari din făină și apă minerală, clătitele sunt pe gustul tuturor, în special al celor mici.
Cu toate acestea, există anumite greșeli pe care le poți face atunci când trebuie să prepari clătite. Te-ai întrebat vreodată de ce ies lipicioase și crude? Ei bine, acest lucru se întâmplă atunci când nu pui suficient ulei în tigaie.
Secretul gospodinelor iscusite este să torni suficient ulei cât să acoperi întreaga suprafață a tigăii unde vei prăji clătitele. Experții folosesc un truc genial, care să-i ajute.
Citește și Ingredientul secret care trebuie adăugat în aluatul de clătite. Vor ieși delicioase
Ca să te asiguri că nu torni prea mult ulei, tot ce trebuie să faci este să înmoi o bucată de hârtie prosop în ulei, pe care să o ungi pe toată suprafața tigăii. Același truc funcționează și cu o pensulă specială pentru uns. Astfel, clătitele nu se vor lipi de recipient și vor ieși gustoase, ca la restaurant.
O altă metodă genială este să dozezi foarte atent cantitatea de aluat pe care o pui în tigaie. Pune doar un polonic din amestecul de clătite, pe care-l vei turna în tigaie, întorcând-o în stânga și dreapta, astfel clătita să se întindă pe toată suprafața tigăii.
Dacă pui prea mult aluat în tigaie, clătita nu se va prăji uniform și va rămâne crudă în anumite părți. De asemenea, se va lipi de recipient și vei fi nevoit să o arunci la gunoi și să repeți procesul.
De asemenea, nu uita că nu trebuie să întorci clătitele prea devreme. Așteaptă ca marginile clătitei să se desprindă, iar atunci când miști tigaia și vezi că aluatul nu mai este lipit de fundul tigăii, abia atunci trebuie să o întorci pe cealaltă parte.
Citește și Ingredientul secret pe care îl folosesc rușii pentru clătite. Ce truc au, de fapt