05 nov. 2022 | 18:31

MAE, prima reacţie după ce Vladimir Putin a acuzat România că doreşte teritorii ale Ucrainei: „O încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional”

News
MAE, prima reacţie după ce Vladimir Putin a acuzat România că doreşte teritorii ale Ucrainei: „O încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional”
MAE, despre cele spuse de Vladimir Putin

Ministerul Afacerilor Externe, prima reacţie după ce Vladimir Putin a acuzat România că doreşte teritorii ale Ucrainei: „O încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional”. Mai multe detalii, în articolul de mai jos.

MAE reacționează după ce Vladimir Putin a spus că România vrea teritorii din Ucraina. „Induc în mod fals ideea că România…”

Ministerul Afacerilor Externe  a reacționat în urma declarațiilor președintelui rus Vladimir Putin, care a acuzat România că ar vrea părți din Ucraina.

„Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de Președintele Federației Ruse în discursul susținut cu ocazia Zilei Unității Naționale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina.

MAE subliniază că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”, a transmis MAE.

Vladimir Putin sustine ca Romania vrea teritorii din Ucraina

Vladimir Putin sustine ca Romania vrea teritorii din Ucraina

România susține Ucraina

Cu această ocazie, România a reafirmat încă o dată susținerea fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în frontierele sale de drept.

Vladimir Putin a făcut afirmațiile referitoare la România ieri, de Ziua Unității Naționale, când a mai spus că Occidentul denaturează intenționat adevărul despre Al Doilea Războ Mondial, precum și rolul Uniunii Sovietice în victoria asupra Germaniei naziste.

De asemenea, Vladimir Putin a spus și despre Polonia același lucru ca și despre România, că ar vrea teritorii din Ucraina.

Vladimir Putin, declarații despre Polonia

Despre Polonia, șeful Kremlinului spune că ia în brațe Ucraina, dar gândul ei este la teritoriile acesteia, vrând să facă o țară de la o mare până la alta, conform ideilor politicienilor de înainte de al Doilea Război Mondial.

„Știm despre ideile politicienilor din Polonia de a face o țară de la o mare, la altă mare, înainte de Al Doilea Război Mondial se vorbea mult despre asta.

Era o idee fixă. De la Marea Baltică la Marea Neagră. Vedem acum că oficialii polonezi și ucraineni se iau în brațe, dar această idee este vie. Iar ideea absorbirii Ucrainei tot acolo e.

Polonia și-ar vrea înapoi teritoriile luate de Stalin

Tot așa cum se discută, cu siguranță, despre returnarea acelor teritorii care au fost luate Poloniei, trebuie să recunoaștem că au fost luate de Stalin, după Al Doilea Război Mondial.

Teritorii mari din România, din Ungaria, au fost luate. Nu este nicio coincidență că am spus la Valdai că Rusia poate fi singurul garantor real al statalității și suveranității ucrainene”, a declarat Vladimir Putin.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alin Oprea neagă acuzațiile fostei soții: Este o invenție
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro