Prognoza meteo pentru 1 decembrie 2022. Ce au anunțat specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Cum va fi vremea de Ziua Națională a României. Precipitațiile vor lua forma ninsorilor în viitorul apropiat. Vezi care sunt regiunile în care va ninge, potrivit meteorologilor.
În luna noiembrie 2022, vremea va fi rece. Temperaturile deja au început să scadă în majoritatea regiunilor de pe teritoriul țării. Abia spre finalul ultimei luni de toamnă, temperaturile ar urma să revină la specificul perioadei. Meteorologii susțin că este foarte posibil ca, în câteva săptămâni, să apară și ninsorile.
Specialiștii de la ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 28 noiembrie – 5 decembrie 2022. Nu se anunță ploi abundente, însă se vor manifesta precipitații specifice acestei perioade de an, spun meteorologii. Fenomenul vizează toate regiunile din țară. Așa cum am precizat deja, valorile termice se vor menține aproape de normal pe întreg teritoriul țării.
Pe data de 1 decembrie 2022, vremea nu va fi nici prea rece, însă nici caldă. Temperaturile înregistrate se vor situa în jurul valorilor specifice intervalului de timp. Cel mai probabil, ne vom putea bucura în liniște de parada organizată de către autorități cu ocazia Zilei Naționale a României.
Mai târziu, vremea ar putea să se răcească. În unele regiuni ale țării se vor semnala chiar și ninsori. Precipitațiile vor lua forma fulgilor de zăpadă chiar începând de la începutul primei luni de iarnă, spun specialiștii din domeniul meteorologic.
Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat că este foarte posibil ca în această iarnă să avem parte de straturi de zăpadă consistente. Chiar dacă în anii anterior, ninsoarea nu a fost una abundentă, lucrurile ar putea sta diferit în acest sezon rece.
Nu este exclus ca, în unele regiuni, temperaturile minime să scadă sub valoarea termică de minus 15 grade Celsius. Cel mai mult va ninge în zonele montane, la începutul lunii decembrie, potrivit Elenei Mateescu. Totuși, asta nu înseamnă că celelalte regiuni din țară vor fi scutite de fenomenele meteo specifice perioadei.
„Nu este exclus să avem în România perioade în care să fie înregistrate caracteristicile unei ierni normale. Adică, să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade. Nu este valabil doar în zonele cele mai reci ale țării”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, într-o intervenție televizată la postul România TV.
Specialiștii de la marile centre meteorologice internaționale sunt de părere că, în sezonul rece din acest an, iarna în zona de sud, sud-est a continentului european va fi una cu tendință medie spre blândă.