Cine nu iubește pizza? Până și cea mai pretențioasă persoană la mâncare va adora să savureze o pizza cu de toate, în orice moment. Acest fel de mâncare este iubit în întreaga lume, pentru că este extrem de delicios și se poate face în nenumărate variante. Dacă vrei să o pregătești ca la restaurant, iată ce poți pune pe pizza.
Pizza este unul dintre cele mai celebre preparate italiene. Se poate găti în numeroase moduri și este întotdeauna savuroasă. Mai mult de atât, pregătirea ei nu este deloc așa dificilă și poți găti oricând o pizza personalizată, așa cum îți dorești. Pentru a face o pizza ‘ca la carte’, trebuie să știi care este ordinea ingredientelor pe care le adaugi. Iată ce poți pune pe pizza!
În ziua de astăzi, pizza există în nenumărate variante, însă fiecare restaurant care o prepară are în meniu și o variantă proprie. Mulți bucătări țin cont de anumite secrete atunci când prepară pizza, însă oricine poate pregăti acasă un blat nemaipomenit.
Un aluat de pizza pufos sau crocant este un adevărat deliciu. Se spune că secretul acestuia este frământarea și amestecatul extrem de încet al ingredientelor: făină, un praf de sare, puțin ulei.
Și sosul de pizza joacă un rol important. Cel mai bun este cel preparat în casă, nu cel cumpărat de la supermarket. De asemenea, cu cât folosești ingrediente naturale, cu atât vei obține o pizza gustoasă și delicioasă.
De regulă, la pizza se folosește mozzarella, însă există și alte tipuri de brânză care pot fi adăugate pe blat: cheddar, feta, parmezan sau chiar cașcaval clasic.
Mulți preferă carnea peste aluat, așa că este bine să aveți una de calitate, pentru a da o savoare deosebită. Peste blatul de pizza se pot adăuga cârnați picanți, salam, bucăți de carne de pui sau de vită, ton, fructe de mare sau chiar hamsii.
Ce poți pune pe pizza. Totuși, pentru a obține o pizza ca la restaurant, trebuie să cunoști prima dată ordinea ingredientelor. Iată cum le așezi peste blatul de pizza:
Blatul de pizza se face prima dată din ingredientele prezentate mai sus. În timp ce aluatul se dospește, se pregătește sosul de roșii. Se pune uleiul de măsline într-o oală, apoi se adaugă usturoiul și se amestecă la foc mediu, timp de două minute. Se adaugă pulpa de roșii și se amestecă foarte bine.
În aceeași oală se pune și busuiocul și un praf de sare. Se lasă sosul se fiarbă timp de 15 minute, până se mai îngroașă puțin.
Apoi se întinde aluatul de pizza cu sucitorul și se pune într-o tavă. Se adaugă prima dată sosul de roșii, dar nu trebuie întins până la margini. Se pun feliile de mozzarella, câteva frunze de busuioc proaspăt, roșiile tăiate felii și se stropește totul cu ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 240 de grade Celsius, pentru 15 minute. Poftă bună!