Tocătorul din lemn este una dintre ustensilele cruciale în bucătărie. Există multe tipuri de astfel de produse, ce pot fi folosite pentru a tăia sau toca diverse alimente, legume sau chiar fructe. Însă un detaliu al acestora este trecut cu vederea de foarte multe ori de către gospodine. La ce foloseşte, de fapt, gaura de la tocător. Puține românce profită de aceasta.
Există multe tipuri de instrumente de bucătărie pe care le poți folosi pentru a toca legumele. Tocătorul de lemn este cel mai des folosit de gospodinele din România, deși popularitatea tocătorului din plastic s-a extins de asemenea. Ustensilele sunt, însă, diferite și nu pot fi folosite exact în aceleași scopuri.
Tocătorul de lemn este cel mai potrivit instrument pentru tăierea legumelor, fructelor, pâinilor, brânzeturilor și a oricăror alte alimente ce urmează să fie consumate. Ele pot fi folosite și la tăierea cărnii crude sau a peștelui. Este foarte important ca de fiecare dată după utilizare, tocătorul de lemn să fie curățat temeinic.
Cele mai bune tocătoare din lemn sunt cele realizate din arțar. Acest lemn de esență tare poate face față oricăror tipuri de tăieturi de cuțit. Chiar și zdrobirii de diverse ingrediente, precum usturoiul. Un tocător de lemn din arțar poate rezista timp îndelungat. Instrumentul poate fi folosit în bucătărie timp de ani de zile. Bineînțeles, cu condiția să fie curățat și întreținut în mod corespunzător.
Nu trebuie să depui eforturi colosale pentru a curăța sau dezinfecta tocătorul de lemn. Trebuie să folosești doar apă caldă cu un detergent eficient de vase pentru a-l spăla. Instrumentul trebuie clătit din abundență cu apă caldă și uscat întotdeauna în poziție verticală, pentru a nu se umfla ulterior.
De cele mai multe ori, tocătorul de lemn prezintă o gaură într-un dintre părțile sale laterale. Pentru a înțelege mai ușor despre ce este vorba, îți recomandăm să accesezi galeria FOTO a articolului. În cel de-al doilea material încărcat, poți observa cu ușurință la ce fel de gaură facem referire.
Te-ai întrebat vreodată care este scopul găurii pe care o prezintă un tocător de lemn? Multe gospodine românce nu știu că, de fapt, aceasta nu ușurează doar modul de manipulare a ustensilei de bucătărie. Scopul real al găurii de la tocătorul de lemn are legătură cu ușurarea depozitării alimentelor.
Dacă tai sau toci legume, fructe sau orice alt produs pe tocătorul de lemn, poți să le depozitezi în vasul de bucătărie dedicat acestora prin gaura ustensilei. Aceasta este, de fapt, reala întrebuințare a găurii de la tocătorul de lemn.