Atunci când te pregătești să gătești ceva bun, savuros, trebuie să ții cont de câteva sfaturi din partea celor mai iscusite gospodine. Când vine vorba de prepararea peștelui, iată câteva reguli de la care nu ar fi indicat să te abați, potrivit specialiștilor în arta culinară.
În primul rând, atunci când prăjești carnea, asigură-te că folosești, de fiecare dată, doar ulei rafinat. Ca regulă, cantitatea de ulei trebuie să reprezinte 8% din masa produsului de bază.
Apoi, experții în arta culinară te sfătuiesc să prăjești carnea cu puțin timp înainte de a fi servită, pentru ca gustul să se păstreze intact și crocant. La final, după ce ai scos carnea de pe foc, o poți drege cu sare, piper și alte condimente care îți plac.
Un alt sfat important, pentru a obține o crustă crocantă și rumenă, este să presari zahăr pudră peste carne, înainte de a o pune la prăjit.
Dacă vrei ca preparatul tău să aibă o crustă aurie, atunci tot ce trebuie să faci este să înmoi peștele în ou bătut, apoi să-l dai prin pesmet.
Greșeala pe care foarte multă lume o face, atunci când prăjește carne în tigaie, este să întoarcă preparatul de prea multe ori în tigaie. Există riscul ca peștele să se ardă mult mai repede, dacă recurgi la acest gest.
Citește și Ce condimente se pun la carnea de pui. Amestecul ideal pentru o friptură delicioasă
În cazul în care ai o bucată de carne mai bătrână, aceasta trebuie marinată înainte de a fi prăjită. Va fi considerabil mai suculentă.
În altă ordine de idei, dacă vrei să gătești o bucată de rață sau pui rumenită uniform, înainte să pui carnea la prăjit, ea trebuie frecată bine cu sare și unsă uniform cu smântână. Gustul va fi de-a dreptul unic.
Dacă vrei să gătești chiftele, trebuie să le treci prin făină, ou bătut, apoi prin pesmet. Le pui în tigaie și se prăjesc în tigaia cu ulei bine încins.
Atunci când gătești pește, mirosul emanat te poate deranja cumplit. Ca o soluție genială, trebuie să pui în tigaie, alături de pește, câteva bucățele de cartofi cruzi.