27 oct. 2022 | 21:00

Cum a făcut un patron român din Italia aproape un milion de euro. Poliţiştii s-au sesizat imediat, pedeapsa primită

Știri generale
Cum a făcut un patron român din Italia aproape un milion de euro. Poliţiştii s-au sesizat imediat, pedeapsa primită
Cum a făcut un patron român din Italia aproape un milion de euro. Oamenii legii au intervenit imediat pe fir.

Cum a făcut un patron român din Italia aproape un milion de euro. Locuia în străinătate de aproximativ două decenii. Acum, agenții fiscali i-au pus sechestru pe locuință, pe conturile bancare, precum și pe iahtul pe care îl deținea. Cum a ajuns omul de afaceri într-o astfel de situație.

Cum a făcut un patron român din Italia aproape un milion de euro

Un om de afaceri român care s-a stabilit în Italia în urmă cu aproximativ 20 de ani a reușit să câștige aproape un milion de euro. Mai exact, românul și-a mărit veniturile cu suma de 830.000 de euro. Însă modalitatea prin care s-a îmbogățit nu a fost în conformitate cu legea, motiv pentru care autoritățile italiene au intrat pe fir.

Patronul român, care deținea multiple firme în domeniul construcțiilor, precum și în domeniul nautic a dus în Italia nu mai puțin de 92 de muncitori. Angajații au lucrat la negru, în perioada anilor 2015-2021, fiind astfel autorul unei evaziuni fiscale colosale. Potrivit informațiilor comunicate de oamenii legii din Italia, prejudiciul s-a ridicat la suma de 830.000 de euro.

Finanțatorii Grupului Massa Carrara, din provincia italiană cu același nume, regiunea Toscana, au deschis, recent, o anchetă în care au analizat modalitățile de câștig a patronului român. Au fost efectuate, printre altele, controale fiscale la două dintre companiile deținute de cetățeanul român. Reprezentanții legali ai acestora au fost, de asemenea, supuși investigațiilor.

În urma anchetei, procurorul din Republica Apuană a propus emiterea unui mandat de sechestru. Măsura asiguratorie a fost acceptată de către judecătorul de instrucție de la Tribunalul Massa. Astfel, autoritățile italiene au pus sechestru pe o parte din locuința acuzatului, precum și pe conturile sale bancare și pe un iaht de zece metri lungime pe care îl deținea.

Ce au transmis agenții fiscali din Italia

„Acest modus operandi i-a permis antreprenorului să câștige felii importante de piață. A operat sub concurență neloială în sectorul construcțiilor și în sectorul nautic. A realizat profituri mari nedeclarate autorităților fiscale italiene de 3 milioane de euro și a generat un venit de evaziune, impozit și TVA, de 830.000 euro.

Lucrarea complexă de reconstrucție a cifrei de afaceri a societății s-a desfășurat în mod preliminar pornind de la informațiile prezente în bazele de date și de la schimburile de informații cu organismul colateral român și, ulterior, în contextul controalelor fiscale, verificând documentația contabilă prezentată de antreprenor”, se arată într-un comunicat emis de autoritățile din Italia, potrivit Stiri Diaspora.

Patronul român a fost denunțat pentru nerestituirea unor venituri în valoare de 585.000 de euro. S-a întâmplat după ce omul de afaceri a apărut în sistem depășind pragul financiar stabilit de legislația penal-fiscală.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro