Locul superb din România care se bate cu Valea Prahovei. Este ideal pentru a te relaxa în weekenduri sau în vacanțele scurte ale copiilor. Persoanele care vor să evite traficul și regiunile aglomerate spun că aceasta cea mai potrivită alegere. Zona este amplasată într-un cadru natural pitoresc, lipsit de surse de poluare și degradare.
Valea Doftanei este locul din România care se bate cu Valea Prahovei. Regiunea are multe valențe turistice și este lipsită de orice urmă de degradare a mediului. Este potrivită pentru orice persoană care caută o oază de liniște în mijlocul naturii. A fost recomandată, recent, de către un român care are numai cuvinte de laudă la adresa ei.
Comuna Valea Doftanei este situată în nordul județului Prahova, în zona Carpaților de Curbură, între văile Prahova și Teleajan. La nord, la limita cu județul Brașov, zona prezintă relief muntos. Se pot observa de aici mai multe masive, printre care se numără: Orjogoaia, Radela, Cucioaia, Zănoaga, Baiu Mare, Baiu Mic, Unghia Mare și Unghia Mică.
Tot în această regiune pot fi vizitate Muzeul Doftana și Cheile Brebului. Pe măsură ce Valea Doftanei se îngustează, capătă frumuseți montane desăvârșite. În apropiere, se află un lac de acumulare descris de localnici drept „o mică mare montană”. Anual, găzduiește o mulțime de turiști în cautare de experiențe supreme.
Dincolo de atracțiile turistice amintite, un român care a recomandat Valea Doftanei în defavoarea altor destinații de vacanță mai cunoscute, a vorbit și despre gusturile culinare deosebite. Internautul a recomandat tuturor celor care ajung aici să mănânce la „Punct Gastronomic Local”. În schimbul a doar 60 de lei, turiștii vor fi serviți ca la un adevărat ospăț.
„Căutând ceva loc în care să mâncăm de prânz, am descoperit din greșeală, uitându-mă pe hartă, Punct Gastronomic Local. Funcționează doar în weekend și în fiecare zi au un meniu fix.
Când am fost noi, duminică, au avut în meniu ciorbă cu afumătură, sarmale cu mămăliguță și plăcintă cu zmeură. Nu lipsesc nici aperitivele locale servite pe un platouaș cu brânză locală, cașcavea, slăninuță, roșii și ceapă. Îmi plouă în gură numai când îmi amintesc! Plus cafea, vișinată, apă, sifon și sirop de zmeură.
Toate astea pentru numai 60 de lei. Mâncarea este delicioasă și gazdele super primitoare. Efectiv simți că te-ai dus la masă la rudele tale de la țară. Ne-am simțit tare bine aici și abia așteptăm să mai mergem!”, a scris utilizatorul online, pe pagina „Cu rucsacul în spate”.
În urma mesajului publicat de turist, mai mulți internauți au recomandat zona pentru scurte ieșiri în natură. Unii au făcut inclusiv recomandări de trasee. Dacă se pornește de la Valea Doftanei spre Secaria și se iese la Comarnic, experiența va fi una cu adevărat superbă, potrivit internauților. Peisajele sunt de vis.
La adăpostul pădurilor și în apropierea apelor, oamenii și-au construit cătune. Cel mai des se practică, aici, păstoritul și lucrul la munte, activități care au fost perpetuate din generație în generație până în prezent.