18 oct. 2022 | 07:44

Volodimir Zelenski, ironic la adresa lui Vladimir Putin după atacul cu drone din Kiev. Mesajul care îl va înfuria și mai tare pe liderul rus

Știri generale
Volodimir Zelenski, ironic la adresa lui Vladimir Putin după atacul cu drone din Kiev. Mesajul care îl va înfuria și mai tare pe liderul rus
Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina escaladează de la o zi la alta, în timp ce Vladimir Putin comandă din ce în ce mai multe atacuri cu drone asupra Kievului, dar și a altor orașe ucrainene. Volodimir Zelenski a trimis un mesaj dur în timpul nopții de luni spre marți, după ce țara sa a primit noi lovituri rușești, soldate cu moartea mai multor civili.

Ucraina, atacată puternic de Rusia

Volodimir Zelenski a anunțat, luni seară, că forțele ruse au lansat noi atacuri asupra orașelor ucrainene, însă mai multe drone au fost doborâte. Astfel că, luni dimineață, Kievul, dar și alte orașe, au fost atacate la ore de vârf, rezultând cel puțin șapte decese. Dintre acestea, patru au fost înregistrate în urma atacului asupra unui bloc de locuințe, printre victime numărându-se și o femeie însărcinată, a doua în ultimele zile.

În urma pierderilor urmane suferite, liderul ucrainean i-a transmis lui Vladimir Putin, într-un mod ironic, un mesaj prin care îl felicită pentru obiectivele sale atinse, respectiv uciderea femeilor însărcinate și, implicit, a pruncilor din pântec.

”În Kiev, au ucis o familie tânără, vizând o clădire de apartamente cu un „Shahed” iranian. Un bărbat şi o fată însărcinată în 6 luni… Vladimir Putin poate marca încă o „realizare”, a transmis președintele ucrainean.

Deși nu a menționat localitățile atacate, alături de Kiev, Volodimir Zelenski a precizat că este vorba despre alte 25 de orașe ucrainene. Din păcate, în urma acestui val de atacuri, cele mai mari pierderi sunt cele omenești, motiv pentru care, Volodimir Zelenski face apel la Occident să intervină pentru a pune capăt acestor acțiuni teroriste la care este supusă țara sa, de șapte luni încoace.

Rezultatele armatei ucrainene pe teren

În continuare, Volodimir Zelenski a transmis faptul că armata sa a reușit să doboare o parte dintre rachete și drone, însă este nevoie de mai multă apărare aeriană și antirachetă venită din partea țărilor aliate, astfel încât să fie evitate toate crimele comise de Rusia.

”Lumea poate şi trebuie să oprească această teroare. Când vorbim despre nevoia Ucrainei de apărare aeriană şi antirachetă, vorbim despre vieţi reale care sunt luate de terorişti. Reuşim să doborâm unele dintre rachete şi drone. În doar 12 ore, începând de duminică la ora 21.00, au fost distruse 37 de „Shaheds” iraniene şi mai multe rachete de croazieră.

Dar pentru a garanta protecţia cerului nostru şi pentru a reduce la zero capacităţile teroriştilor ruşi, avem nevoie de sisteme de apărare aeriană mult mai moderne şi de o dotare mai mare cu rachete pentru astfel de sisteme”, spune liderul ucrainean, potrivit news.ro.

Volodimir Zelenski a făcut în continuare apel la unirea forțelor occidentale pentru a îndepărta teroarea pe care Rusia a îndreptat-o asupra Ucrainei și a întregii lumi. Astfel, singura șansă de încheie a razboiului este aceea de neutralizare a capacităților teroriste.

„Cu cât Rusia are mai puţine oportunităţi teroriste, cu atât mai repede se va încheia acest război.
Rusia nu are nicio şansă pe câmpul de luptă. Şi încearcă să îşi acopere înfrângerile militare cu teroare. De ce are nevoie de teroare? Pentru a pune presiune asupra noastră, asupra Europei, asupra întregii lumi.

Teroriştii trebuie să fie neutralizaţi. Această regulă se aplică la fel de eficient peste tot şi va afecta teroarea rusă în acelaşi mod. Când capacităţile teroriste ruseşti vor fi neutralizate prin eforturile comune cu partenerii noştri, Rusia nu va avea altă opţiune decât să se gândească la pace”, a afirmat Zelenski.

 

Digisport.ro
Ce se întâmpla în locuința lui Ronaldo în timp ce el juca pentru Al-Nassr. Georgina a făcut totul public pe internet
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Dan Diaconescu pregătește marea lovitură. Așa ceva nu s-a mai văzut în România
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cine salvează UE și România de la dezastru. Expert: „S-au împușcat într-un picior și i-au tras și pe alții după ei”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Spuma de ras face minuni în casă. Ce întrebuințări are
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Lumea filmului este în zi de doliu. Marea actriță ne-a părăsit: Odihnește-te, mamă!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ CRUNTĂ pentru SENIORI. Aceste PENSII nu se majorează
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro