17 oct. 2022 | 15:51

De ce nu e bine să spui pe nume până la botez. Nu mulți știu asta

Utile
De ce nu e bine să spui pe nume până la botez. Nu mulți știu asta
De ce nu trebuie să pui nume înainte de botez?

Se spune din bătrâni că micuții care vin pe lume nu trebuie să aibă numele pus înainte de a primi taina botezului. Cu toate astea, de cele mai multe ori oamenii din ziua de azi nu respectă această regulă și se gândesc la toate detaliile chiar cu mult timp ca bebelușul să vină pe lume. Acest lucru nu este recomandat de specialiști. Care este motivul pentru care nu se pune numele până la botez? Mai multe persoane ar trebui să știe asta.

De ce copilul nu trebuie să primească numele înainte de botez: unii români știu asta

Creștinii cred cu putere în taina botezului. Acest eveniment îl apropie pe copil de Dumnezeu și îi oferă protecție divină pentru tot parcursul vieții. Se spune că tot în cadrul botezului micuțul primește și un înger care să îl ocrotească. Majoritatea părinților se gândesc la numele copiilor chiar și cu mult timp înainte ca ei să se nască, dar acest lucru nu este deloc recomandat.

Mulți sunt cei care se întreabă dacă e bine sau nu să facă acest lucru. Specialiștii au venit și cu câteva detalii. Concret, se spune din bătrâni că bebelușul va fi ,atacat de spirite’ rele dacă acesta va fi strigat pe numele pe care îl va purta. De asemenea, nu trebuie ca apa în care a fost botezat copilul să fie aruncată la rădăcina unui copac pentru că micuțul o să fie însoțit de ghinion.

Mai mult decât atât, micul creștin nu trebuie să poarte numele unei rude decedate pentru că nici el nu va avea zile. Botezul se face la opt zile de la nașterea copilului, în amintirea zilei când Hristos a fost dus la templu după naștere și tăiat împrejur. Acesta a primit numele Iisus, nume dat de înger.

În scrisoarea către Corinteni, apostolul Pavel spune: „Şi eu am botezat familia Ştefanei”. Sfântul Augustin zice: „Copililor, Biserica Mamă le împrumută picioarele altora ca să vină, inimile altora ca să creadă, limba altora ca să-și afirme credința”.

Detalii: etimologia

Botezul este un ritual din perioada Noului Testament și în aproape toate confesiunile creștine reprezintă modalitatea de intrare vizibilă în comunitatea creștină. Botezul este una din cele șapte taine în Biserica Catolică, în Biserica Ortodoxă și în Bisericile Vechi Orientale.

Cuvântul grec folosit în Noul Testament este baptízein (βαπτίζειν) și înseamnă cufundare/scufundare. Cuvântul a fost puternic impregnat de tradiția creștină și este aproape permanent echivalent cu expresia botez creștin.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro