11 oct. 2022 | 09:31

Aparatele din casa ta care consumă peste 30% din totalul de energie electrică. Ce greșeală fac mulți români

News
Aparatele din casa ta care consumă peste 30% din totalul de energie electrică. Ce greșeală fac mulți români
Aparatele din casa ta care consuma peste 30% din total. Ce greseala fac multi romani

Oficialii Administrației Americane pentru Informații în Domeniul Energiei au realizat un clasament al aparatelor electrocasnice care consumă cel mai mult curent electric. Acestea trebuie eliminate sau schimbate periodic, pentru ca oamenii să poată economisi bani. Cum reduci factura la lumină, de fapt.

Top 7 electrocasnice care consumă cel mai mult curent electric din casă

Aparatele de încălzire electrică

Aici vorbim despre radiatoare și calorifere electrice. Sigur ai auzit că aceste aparate de încălzire consumă foarte mult curent, ceea ce este adevărat. În cifre, caloriferul electric, radiatorul și alte aparate de genul acestora consumă peste 31% din totalul de energie electrică din casă.

Boilerul

Boilerul pentru încălzirea apei se află pe locul doi în topul celor mai mari consumatori de curent electric dintr-o gospodărie. Mai precis, boilerul consumă 13,6% din energia electrică.

Aparatul de aer condiționat

Dacă nu au centrală termică la dispoziție, cei mai mulți dintre români folosesc aparatul de aer condiționat setat pe cald, în perioada mai rece a anului. Acesta consumă aproximativ 10,7% din totalul lunar al consumului de lumină din locuință.

Frigiderul

Cu toții știm că frigiderul nu poate lipsi din nicio gospodărie. Refrigeratorul este ideal pentru păstrarea alimentelor cât mai proaspete, pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Frigiderul consumă 4% din consumul total de curent electric.

Uscătorul de rufe

Unul dintre cele mai utile electrocasnice din gospodărie este chiar uscătorul de rufe. electrocasnicul este eficient și te ajută să scapi de corvoada uscării rufelor, în special dacă stai la bloc și nu ai la dispoziție un balcon, unde poți lăsa rufele să se zvânte.

Conform specialiștilor, uscătorul de haine consumă circa 3,2% din consumul total de curent electric lunar dintr-o casă.

Citește și Aparatul din casa ta care consumă într-o oră cât 450 de becuri economice. Factura va fi mult mai mare

Aparatele de gătit

ceste aparate care ne ajută să reducem din timpul petrecut în bucătărie consumă până la 1,3% din consumul total de energie electrică. În acest caz consumul poate fi redus dacă folosim oale și tigăi în locul aparatelor electrice, deși asta înseamnă să stăm mai mult în bucătărie.

Centrala termică

La polul opus de consumul creat de caloriferul electric este centrala termică. Cea mai bună opțiune pentru românii care nu vor să înghețe de frig, pe timpul iernii. Centrala consumă doar 1,1% din consumul lunar de lumină.

Parteneri