01 oct. 2022 | 08:39

Orașul perfect pentru o mini-vacanță de weekend. Atracțiile turistice de lângă România

Utile
Orașul perfect pentru o mini-vacanță de weekend. Atracțiile turistice de lângă România
Aici găsești clădiri frumoase și unice, muzee și o istorie fascinantă

Am intrat deja în weekend. Dacă nu ai nimic de făcut, și ai și ceva bănuți, m-am gândit să-ți fac o recomandare. M-am gândit săți recomand Budapesta, orașul perfect pentru o mini-vacanță de weekend. Atracțiile turistice de lângă România sunt destul de multe și chiar tentante. Așa că, hai să vedem despre ce oraș este vorba, cum să=ți planifici un itinerar perfect și dacă merită sau nu să faci o vizită în acest oraș.

Budapesta, orașul perfect pentru o mini-vacanță de weekend

O să întrebi dacă merită Budapesta o vizită? Sau dacă nu este la fel ca Praga sau Viena? Acestea sunt întrebări pe care le-am auzit destul de des. Sincer, nu-mi place când oamenii compară orașele europene cu atâta dezinvoltură.

Înțeleg perfect să iubești un oraș mai mult decât celălalt sau să găsești câteva lucruri pe care cele două le au în comun. Cu toate acestea, îmi place să celebrez unicitatea fiecărui oraș și ceea ce are de oferit.

Așa că, în loc să comparăm Budapesta cu alte destinații, îți aduc 15 motive pentru a vizita orașul numărul unu din Ungaria și unul dintre cele mai bune orașe de vizitat din Europa.

Atunci când îți propui să vizitez o locație, reperele celebre sunt o parte a călătoriilor pe care nu le poți ignora. În Budapesta există locuri impresionante precum clădirea Parlamentului Ungariei, Biserica Matthias.

De exemplu, știai că băile termale Széchenyi sunt cele mai populare băi termale din Budapesta? Nu trebuie să fii un iubitor de arhitectură sau de istorie pentru a aprecia aceste clădiri impresionante care fac din Budapesta un paradis turistic.

Buda + Pest = Budapesta – O privire de ansamblu asupra geografiei

În zilele noastre, Budapesta este unul dintre cele mai mari orașe din Europa. Cu toate că nu se simte cu adevărat așa atunci când îl explorezi, dar nu a fost întotdeauna așa.

Inițial, existau trei orașe independente: Óbuda, Buda și Pesta. Toate acestea s-au unit în 1873, pentru a forma orașul Budapesta. Óbuda se învecinează cu Buda, dar Pesta se află de cealaltă parte a fluviului Dunărea, care traversează orașul, tăindu-l în două.

Această distincție este foarte folosită pentru a face referire la orice loc din oraș. Primul lucru pe care va trebui să îl știți atunci când mergeți într-un loc este: este în Buda sau în Pesta?

De asemenea, cele două zone au vibrații diferite. Buda este mai liniștită, mai rezidențială, găzduind familii și generații mai în vârstă. Pesta are o energie mai vibrantă, locuri de cumpărături și locuri de petrecere.

Este extrem de ușor să treci de la una la alta, deoarece Budapesta are opt poduri care leagă cele două maluri ale Dunării.

Aici găsești clădiri frumoase și unice, muzee și o istorie fascinantă

Pe lângă toate reperele turistice, Budapesta este o colecție uriașă de clădiri superbe. Detaliile arhitecturale și decorațiunile fac din Budapesta unul dintre cele mai unice și mai frumoase orașe europene.

Nu știi niciodată ce fel de surpriză te va aștepta după colț, iar numărul de bijuterii arhitecturale din acest oraș te va uimi. Aproape fiecare capitală europeană găzduiește muzee de clasă mondială. Budapesta nu face excepție.

Aici vei găsi Muzeul de Arte Frumoase, Galeria Națională Maghiară și Műcsarnok (Sala de Artă). Aceste trei nu ar trbui să lipsească din itinerarul tău de weekend. Sunt locurile de vizitat în Budapesta pentru iubitorii de artă și cultură.

De la Imperiul Roman și Imperiul Austro-Ungar până la cel de-al Doilea Război Mondial și regimul comunist, Budapesta a trecut printr-o porție echitabilă de conducători și evenimente. Bineînțeles, fiecare dintre aceștia a avut un impact asupra orașului. Fiecare moment din istoria sa l-a făcut ceea ce este astăzi.

Există o mulțime de locuri pe care le poți vizita pentru a afla mai multe despre trecutul orașului. Ai putea, de exemplu, să mergi la Muzeul de Istorie din Budapesta și Castelul Buda, care este unul dintre cele mai bune lucruri de văzut în Budapesta.

Budapesta, orașul unde clădirile de dinainte de război sunt transformate în baruri și cluburi

Dacă ești în căutare de pub-uri, sau cluburi, Budapesta îți poate satisface această dorință. Au fost odată ca niciodată niște tineri maghiari geniali care s-au gândit să transforme clădirile de dinainte de război, pe jumătate ruinate, în baruri și cluburi pentru hipsteri.

Rezultatul nu putea fi mai bun, iar aceste baruri au devenit o adevărată atracție în Budapesta. Cel mai faimos este Szimpla Kert, un bar făcut din ruine pe care îl poți vizita atât ziua, cât și noaptea.

Duminica dimineața, acesta găzduiește și o piață a fermierilor, împreună cu câteva spectacole de muzică live, dar poate deveni aglomerat și puțin neplăcut. Cel maibine ar fi să vizitezi licația după-amiaza sau mergi să explorezi alte baruri de ruine din cartierul evreiesc din Budapesta.

Cu bani puțini și multe de făcut în orașul de pe Dunăre

Din punct de vedere al bugetului, un oraș ca Budapesta poate părea descurajant. De fapt este una dintre cele mai bune destinații europene ieftine pe care le puteți vizita.

Ungaria face parte din Uniunea Europeană. Dar, moneda sa locală este forintul maghiar. 285 HUF este egal cu aproximativ 4 lei, deci nu prea mult.

De la o ceașcă de cafea (400-850 HUF) la un brunch decadent (1500-2500 HUF) și până la o cină completă, poi petrece 3-4 zile în Budapesta, sau mai mult, fără să-ți golești complet contul din bancă.

De asemenea, poți găsi cazare pentru literalmente orice buget, iar multe atracții și situri pot fi vizitate gratuit. Dacă acesta nu este un bonus uriaș și un motiv excelent pentru care ar trebui să vizitezi Budapesta, nu știu ce este.

4 zile în Budapesta: Cum să planificați un itinerar perfect

Așa cum spuneam la început, Budapesta este unul dintre orașele frumoase din Europa. Aflată de-a lungul Dunării, capitala Ungariei este unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Europa

Nu numai că este frumos, dar este plin de istorie, cultură, lucruri distractive de făcut, vin de înaltă calitate și ieftin și mâncare bună. Arhitectura este frumoasă, iar atmosfera este vibrantă. Există o mulțime de lucruri de făcut și de văzut care merită vizitate.

Orașul are dimensiunea perfectă. Este suficient de mic pentru a-ți permite să explorezi pe jos, dar suficient de mare pentru a oferi o mulțime de activități pe parcursul a 4 zile în Budapesta.

În itinerariul de mai jos, veți avea o imagine de ansamblu a orașului, explorând o parte diferită a Budapestei în fiecare zi.

Ziua 1: Turul pietonal, cartierul castelului și prima baie termală

Prima ta zi în Budapesta va fi ca un basm. Veți face un tur pietonal pentru o privire de ansamblu asupra orașului, veți explora pitorescul cartier al Castelului și veți sfârși într-o cadă cu hidromasaj pe un acoperiș.

Dimineața: Tur pe jos

Ca în orice alt oraș, cel mai bun mod de a începe explorarea Budapestei este să faceți un tur pietonal gratuit. Acesta vă va oferi o imagine de ansamblu asupra istoriei și culturii maghiare, precum și o mai bună înțelegere a locului unde se află principalele puncte de atracție din oraș.

Există mai multe opțiuni de tur, dar ți-l recomand pe acesta, deoarece acoperă o zonă largă și se termină chiar acolo unde veți începe următoarea vizită, Castelul Buda.

Nu uitați că aceste tururi pe jos se bazează pe bacșiș, acesta fiind modul în care ghidul câștigă bani. Asigurați-vă că îi dați bacșiș ghidului la sfârșitul turului! De obicei, se dă cam 10 – 15 euro, dar depinde de tine.

După o dimineață de plimbare, faceți o pauză de prânz pentru a vă reîncărca energiile. Maja, cu meniul său care se schimbă zilnic, este o opțiune bună.

De obicei, acesta constă într-o supă, câteva opțiuni de feluri de mâncare principale și un desert și vă va costa între 10 și 12 euro. De asemenea, este 100% fără gluten, așa că, dacă aveți boala celiacă, puteți mânca acolo în siguranță.

După-amiaza: Districtul Castelului

Castle District este unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș. Într-un fel, plimbarea pe străzile sale te face să te simți ca și cum te-ai fi întors în timp.

Începeți prin a verifica complexul castelului, care a fost cândva reședința regilor maghiari, dar care acum găzduiește mai multe muzee și instituții guvernamentale. Acolo puteți vedea și schimbarea gărzilor, care are loc la fiecare oră.

Gărzile execută o coregrafie interesantă, care durează doar câteva minute, dar merită să o vedeți. La doar câteva minute de mers pe jos de acolo, veți găsi biserica Sfântul Matei, care a fost folosită ca biserică de încoronare de către regii maghiari timp de secole.

Aruncați o privire bună la acoperișul său, cu țiglele sale unice. Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, este locul nostru preferat din această zonă, Bastionul Pescarilor.

De acolo, aveți o priveliște uimitoare asupra Dunării și a părții Pesta a orașului, inclusiv asupra clădirii Parlamentului. Acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai instagramabile locuri din Budapesta.

Seara: Baia Termală Rudas

Seara, bucurați-vă de una dintre cele mai emblematice atracții din Budapesta, băile termale. Există o duzină de acestea în oraș și toate oferă experiențe cu totul unice.

Tradiția băilor datează de pe vremea când turcii au ocupat Ungaria, și a rămas până în prezent. La aceasta contribuie și faptul că Budapesta se află în bazinul Carpaților, unde apele sunt pline de proprietăți medicinale.

Mergeți la baia termală Rudas, situată convenabil la poalele Dealului Castelului. Aceasta datează din secolul al XVI-lea și include o piscină și șase bazine cu aburi, la diferite temperaturi.

Dar bijuteria coroanei este piscina în aer liber de pe acoperiș. De acolo, vă puteți bucura de o priveliște magnifică asupra râului și a orașului, în timp ce vă scufundați în apele fierbinți. Aceasta este cu siguranță o experiență unică.

După câteva ore petrecute la băi, probabil că vă veți simți atât de odihnit încât singurul lucru pe care veți dori să îl faceți este să vă relaxați la locul de cazare.

Ziua 2: Parlamentul, Insula Margareta și Barurile Ruin

Cea de-a doua zi în Budapesta este plină de cultură maghiară, de la sobrietatea Parlamentului până la viața de noapte incredibilă din barurile tipice din ruine. Între timp, o plimbare pe Insula Margareta, în mijlocul Dunării.

Dimineața: Tramvaiul 2, Pantofii pe Dunăre, Parlamentul

Mergeți în Piața Fővám și urcați în tramvaiul 2, care vă va duce de-a lungul Dunării. Pe celălalt mal, puteți vedea cartierul Castelului, pe care l-ați explorat cu o zi înainte, dintr-un unghi nou. Coborâți la stația Kossuth Lajos tér, lângă Parlamentul Ungariei.

Pantofi pe Dunăre

Înainte de a intra înăuntru pentru o vizită la cea mai emblematică clădire din Budapesta, mergeți să vedeți „Pantofii de pe Dunăre”.

Acest memorial îi onorează pe evreii masacrați în cel de-al Doilea Război Mondial, cărora li s-a ordonat să se descalțe înainte de a fi împușcați, căzând în fluviu.

Parlamentul Ungariei

Urmează un tur al Parlamentului Ungariei! Acesta este un loc foarte popular, așa că asigurați-vă că vă rezervați biletele în avans. Dacă vă prezentați așteptând să vă cumpărați biletul pe loc, probabil că nu veți avea noroc.

Le puteți rezerva online, cu 3 sau 4 zile înainte. După vizită, probabil că stomacul tău va cere o pauză pentru mâncare. Nu foarte departe, găsești unul dintre restaurantele bune din oraș, Drop.

Este 100% fără gluten, este delicios și oferă de toate, de la un burger până la cel mai tipic fel de mâncare maghiară: gulașul.

După-amiază: Insula Margareta

După un prânz bun, cel mai bun mod de a arde câteva calorii este să vă plimbați pe Insula Margareta. Această insulă cu o lungime de aproximativ2 km este situată în mijlocul Dunării, între Buda și Pesta.

Este un loc calm și verde în mijlocul orașului, unde localnicii își petrec timpul în aer liber, plimbându-se, făcând jogging sau picnicuri. De asemenea, găzduiește câteva atracții interesante, precum o mică fermă și o fântână muzicală.

Probabil că soarele a apus până acum, așa că îndreptați-vă spre partea Buda, nu departe de insulă. Acolo, veți fi în primul rând la un eveniment frumos: aprinderea luminilor în Parlament.

Pe măsură ce cerul se întunecă și clădirea devine mai luminoasă, veți realiza că, deși credeați deja că este o construcție impunătoare, este și mai mult noaptea.

Seara: Viața de noapte din Budapesta, barurile din ruine

Pentru cină, vă recomandăm Pata Negra Pest, un restaurant spaniol de tapas cu o mulțime de opțiuni excelente fără gluten. Dacă vizitați în timpul sezonului de vârf, încercați să rezervați din timp, deoarece acesta este unul dintre cele mai populare locuri de cină din oraș.

Este deosebit de frumos în serile călduroase de vară, când puteți sta pe terasă și vă puteți bucura de o bună vizionare a oamenilor. Ne-a plăcut atât de mult, încât am mâncat acolo de două ori.

Când soarele apune în Budapesta, există un loc garantat pentru a vă asigura că vă veți distra: barurile ruinelor. Situate în mare parte în zona evreiască, în districtul 7, aceste baruri sunt un simbol al orașului.

Decorațiunile nepotrivite, muzica live, atmosfera răcoroasă și caracterul aleatoriu al tuturor lucrurilor de acolo fac din aceste baruri un must-visit, chiar și pentru cei care nu apreciază în mod normal viața de noapte.

Ziua 3: Centrul Budapestei, parcul orașului, alte băi termale și degustare de vinuri

Aceasta va fi o zi intensă! Începem cu o vizită la Bazilica Sfântul Ștefan, continuăm pe Bulevardul Andrássy cu o oprire la Casa Terorii, apoi ajungem în City Park, unde veți vizita cele mai renumite băi termale din Budapesta.

Încheiați o zi extraordinară cu o sesiune de degustare de vinuri delicioase pentru a explora lumea largă a vinului maghiar uimitor.

Dimineața: Centrul orașului Budapesta

Începeți ziua cu o cafea la My Little Melbourne, al cărui slogan este „Ne place să facem cafea pentru iubitorii de L profundă”.

Bazilica Sfântul Ștefan

Apoi, mergeți spre Bazilica Sfântul Ștefan. Fapt amuzant: are 96 de metri înălțime, exact cât Parlamentul. Scopul? Să arate că atât religia, cât și legislatorii au aceeași putere.

De asemenea, numărul nu este întâmplător, ci evocă 896, anul în care a fost înființat Regatul Ungariei.

Din fericire, există un lift care te poate duce atât de sus. Pentru doar 4 dolari, puteți avea una dintre cele mai bune priveliști asupra orașului, care vă arată țesutul urban și vă permite să vedeți până la munții Buda.

Bulevardul Andrássy

Coborând, faceți o plimbare pe bulevardul Andrássy. Acesta ar putea fi considerat echivalentul Champs Elysées din Paris, dar, să fim sinceri, cu ceva mai puțin glamour. Totuși, merită cu siguranță să vă plimbați pe acolo.

Pe drum, veți găsi Casa Terorii. Nu este o casă bântuită, ci un muzeu care prezintă terorile îndurate de maghiari în timpul regimurilor fasciste și comuniste, de-a lungul secolului XX.

Vă duce înapoi în anii 1950 și vedeți cum a fost ocupația sovietică în Ungaria, o lecție de istorie care vă va oferi un nou punct de vedere pentru a înțelege istoria și cultura maghiară. Îl recomand cu căldură, este muzeul meu preferat din Budapesta. Dă de gândit, un fel de Casa Annei Frank din Amsterdam.

După-amiaza: Parcul orașului și Baia Termală Széchenyi

Acum, este un moment bun pentru a încerca linia 1 de metrou de care am menționat. Coborâți la Hősök Tere (Piața Eroe), intrarea în Parcul orașului.

În Piața Eroilor se află monumentul impunător din mijlocul pieței, numit Monumentul Mileniului, care comemorează cele șapte căpetenii ale Maghiarilor care au condus poporul maghiar în locul din Europa Centrală în care se află astăzi.

Această zonă verde este minunată pentru a o experimenta pe jos. De asemenea, ar trebui să vizitați Castelul Vajdahunyad, situat în parc. Dacă sunteți norocos, s-ar putea să fie un eveniment în desfășurare, deoarece aici au loc mai multe festivaluri de-a lungul anului.

Baia termală Széchenyi

Apoi, trecem la unul dintre cele mai interesante locuri din Budapesta: băile termale Széchenyi! Da, vă recomandăm să încercați două băi termale diferite în oraș, atât de grozavă este această experiență.

Cu toate acestea, dacă încercați doar una, atunci aceasta este cea pe care trebuie să o încercați. Este cea mai turistică dintre multele pe care le veți găsi în Budapesta, dar dintr-un motiv întemeiat: este imensă și cuprinde atât piscine interioare, cât și exterioare, cu temperaturi diferite ale apei.

Băile termale sunt o altă experiență care trebuie neapărat trăită în timpul petrecut în Budapesta. Nu seamănă cu nimic din ceea ce am experimentat până acum.

Mai ales într-o zi răcoroasă și rece, la începutul toamnei, este revigorant și relaxant să te așezi în apa caldă, bogată în minerale și să admiri arhitectura uimitoare din jurul tău. După aceasta, s-ar putea să vă simțiți prea relaxat pentru a mai dori să vă târâți în altă parte. Dar cum poți spune nu vinului?

Seara: Degustare de vinuri

Pentru ultima ta seară în Budapesta, îți sugerăm un tur de vin. Acesta, mai exact, pe care noi l-am făcut în excursia noastră și ne-a plăcut atât de mult încât, până în ziua de azi, uneori încă mai vorbim despre unul dintre vinurile pe care le-am încercat.

Chiar dacă nu este prea mult recunoscută pentru asta, Ungaria este o țară viticolă și are patru regiuni principale: Eger, Villány, Somló și Tokaj. Cea din urmă este cea mai renumită și specialitatea sa este vinul dulce.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că vinul din această țară este relativ ieftin, mai ales în comparație cu cel din Statele Unite. Motivul pentru care nu ați auzit niciodată de el este că doar o cantitate mică este exportată, iar cea mai mare parte este soiul super dulce din Tokaj.

Acest curs de degustare de vinuri cu Miki a fost o bijuterie ascunsă și un punct culminant neașteptat pentru noi și cred că este un must-do în Budapesta.

Ungaria are o tonă de soiuri unice de struguri, iar cel mai bun trandafir pe care eu și Alysha l-am băut vreodată a venit de la acest curs de degustare de vinuri, încă mai vorbim despre el până în ziua de azi.

Probabil că nu ar trebui să bei prea mult, dar, ei bine, dacă o faci, oricum itinerariul tău pentru ziua respectivă s-a terminat.

Ziua 4: Sala Marii Piețe, Cetatea și Cartierul Evreiesc

În ultima zi, veți vizita o piață tradițională maghiară, veți urca pe un deal pentru o priveliște uimitoare a Budapestei și veți încheia cu o plimbare prin Cartierul Evreiesc.

Dimineața: Sala Mare a Pieței și Cetatea

Pentru a vă începe ultima zi în Budapesta, mergeți pe strada Váci, o zonă pietonală vibrantă, cu o mulțime de magazine și restaurante.

Aproape de Piața Fővám, veți găsi o cafenea perfectă pentru cafeaua de dimineață. Cafe Frei și este un lanț maghiar care oferă cafele din toată lumea, precum și câteva produse de patiserie, unele dintre ele fără gluten.

Sala Mare a Pieței

În apropiere, veți vedea forma impunătoare a fantasticei Hale a Marii Piețe din Budapesta. La parter, este o piață tradițională, unde veți găsi produse de bază în orice gospodărie maghiară, carne, inclusiv tradiționalul salam, legume și cel mai emblematic produs al bucătăriei maghiare, ardeiul!

Arhitectura frumoasă a Budapestei la Sala Mare a Pieței

Al doilea etaj al pieței este complet îndreptat către turiști. Acesta oferă obiecte de artizanat și suveniruri tipice, iar unele doamne vânzătoare sunt îmbrăcate în costume tradiționale. Este locul perfect pentru a cumpăra suveniruri pentru cei dragi.

Dealul Gellért

Până acum poate v-ați dat seama că Budapesta este un oraș plat. Dar există un deal pe care ar trebui să urcați: Gellért. Începeți din piața Szent Gellért și urcați până când ajungeți la Cetate.

Pe drum, opriți-vă la cele câteva puncte de belvedere care vă vor oferi o priveliște din ce în ce mai bună asupra orașului, pe măsură ce urcați. Odată ajuns în vârf, veți fi răsplătit cu cea mai bună priveliște asupra Budapestei.

După-amiaza: Cartierul evreiesc

Pentru ultima după-amiază în oraș, vă recomandăm să vă întoarceți în cartierul evreiesc pentru a vă plimba prin el. Acesta are o vibrație diferită în timpul zilei decât noaptea. Este plin de magazine excentrice și cafenele cool.

Vă recomandăm o oprire la Magvető Café și o îmbucătură din delicioasa lor prăjitură cu nuci fără gluten. Dacă mai aveți timp, merită o vizită la Sinagogă. La urma urmei, este cea mai mare din Europa. Există tururi ghidate la fiecare jumătate de oră, incluse în prețul biletului.

Concluzie

Dacă te-am convins că Budapesta este orașul perfect pentru o mini-vacanță de weekend, atunci va trebui să-ți faci suficient timp pentru a vedea toate atracțiile principale, cum ar fi faimoasele băi termale, și să aveți timp să vă plimbați pe străzile romantice pietruite și să vă relaxați la una dintre cele mai bune cafenele din Budapesta.

Ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să vă transformați itinerariul din Budapesta într-un vârtej care să vă facă să vă doriți o vacanță din vacanță. Ca și concluzie finală îți spun că  recomandarea mea ar fi s-ți planifici cel puțin 3-4 zile pentru a vizta Budapesta

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Cine este soția lui Honorius Prigoană. Ce ocupație avea înainte de a se iubi cu fiul lui Silviu Prigoană
Click.ro
Reacția lui Macron după decizia Statelor Unite de a permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază de lungă de acţiune
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
⁠Carmen Grebenișan, fără ascunzișuri. Cum arată vedeta în costum de baie
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Cazul Cioacă-Elodia. Mama Elodiei a dezvăluit totul după ani de zile: Din păcate...
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
RECALCULAREA PENSIILOR NU este POSIBILĂ! JUDECĂTORII au DECIS pentru acești ROMÂNI
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată noul iubit al Ceraselei de la Insula Iubirii. Primele declarații despre bărbatul care l-a înlocuit pe Rareș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro