21 sept. 2022 | 13:59

Miliardarul care conduce o maşină de 2.000 de dolari. Nu îi pasă de ce spune lumea, are o avere impresionantă

News
Miliardarul care conduce o maşină de 2.000 de dolari. Nu îi pasă de ce spune lumea, are o avere impresionantă
Ce miliardar conduce o astfel de masina

Miliardarul care conduce o maşină de 2.000 de dolari. Nu îi pasă de ce spune lumea, deși are o avere impresionantă. Despre ce bogătaș al lumii este vorba, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Are o avere de 1 miliard de dolari, dar conduce o mașină de 2000 de dolari. Despre cine este vorba

Filantropul Ratan Tata, cu o avere estimată la un miliard de dolari, a fost filmat în timp ce se deplasa cu una dintre cele mai ieftine maşini din lume. Este vorba despre modelul Nano care costă doar 1979 de dolari.

Ratan Tata deţine grupul Tata care produce modelul Nano. De asemenea, miliardarul mai deţine şi producătorul de lux Jaguar – Land Rover, informează BBC.

Ratan Tata, îndrăgit de toată lumea

Publicaţia Hindustan Times scrie că Ratan Tata a cucerit internetul și ai lui internauți după ce a fost filmat în timp ce conducea o maşină Tata Nano hotelul Taj din Mumbai. Miliardarul a condus fără să fie păzit de bodyguarzi, fiind însoţit doar de directorul adjunct al grupului său.

La cei 84 de ani ai săi, Ratan Tata a devenit celebru datorită stilului de viaţă simplu pe care îl duce, în ciuda faptului că are o avere estimată la un miliard de dolari.

Nano, proiectul de suflet al miliardarului

Modelul Nano a fost proiectul de suflet a lui Ratan Tata, pentru că a fost conceput ca un autoturism pe care să și-l permită și indienii cu venituri mici.

Modelul Nano a fost lansat în 2009, versiunea de bază costând doar 100.000 de rupii, ceea ce înseamnă aproximativ 1.979 de dolari. Însă, după succesul și euforia de început, marca a început să piardă teren în fața altor producători din cauza unor probleme legate de producție și marketing, astfel că producția a fost întreruptă după 10 ani.

 S-a schimbat topul miliardarilor

Topul miliardarilor lumii s-a schimbat după ce Gautam Adani a făcut într-un singur an nu mai puțin de 70 de miliarde de dolari. Omul de afaceri indian l-a depăşit pe francezul Bernard Arnault pe lista Forbes, devenind al doilea cel mai bogat om din lume. Acum, în fruntea clasamentului este Elon Musk, care continuă să crească, în timp ce pe locul patru, după Adani şi Arnault, rămâne Jeff Bezos. Gautam Adani, 60 de ani, locuieşte în Mumbai şi este un industriaş miliardar care şi-a creat singur uriaşa avere.

Născut în statul Gujarat într-o familie bogată, el a abandonat afacerea cu textile a tatălui său pentru a începe ca gradator de diamante. În august, Gautam Adani a fost numit cel mai bogat om din
toată Asia, cu o avere de 155,5 miliare de dolari, după ce a sărit pe locul trei în clasamentul Forbes şi l-a înlăturat pe „concurentul” indian Muskesh Ambani.