19 sept. 2022 | 08:10

De ce greșești atunci când îți cumperi o mașină nouă. Explicația oamenilor bogați

Utile
De ce greșești atunci când îți cumperi o mașină nouă. Explicația oamenilor bogați
De ce sa nu iti cumperi masina noua

S-a aflat de ce greșești atunci când îți cumperi o mașină nouă, potrivit milionarilor. Explicația oamenilor bogați este aceea că achiziționarea unui autoturism nou va aduce proprietarului cheltuieli mai mari decât în cazul cumpărării unei mașini second hand. Mai multe amănunte, în articolul de mai jos.

De ce să nu îți cumperi o mașină nouă. Explicația mai multor milionari

Cei care doresc să își cumpere o mașină nouă în această perioadă ar trebui să se mai gândască. Oamenii cu bani îi sfătuesc pe aceștia să-și folosească economiile mai inteligent.

Motivul este acela că achiziționarea unui automobil nou va aduce cheltuieli cu 20% mai mari. Aceasta este concluzia mai multor milionari, în frunte cu David Bach, autorul cărții „The Automatic Millionaire”.

Mașina este second hand după câteva zeci de minute

Milionarii aduc un prim argument că achiziționând o mașină nouă, aceasta, după ieșirea din showroom, pierde 20% din valoare, iar după jumătate de oră de mers, automobilul capătă statutul de second-hand, în contextul în care nu prezintă vreo zgârietură și are la bord doar 100 kilometri. O astfel de mașină nu va mai putea fi vândută la prețul cu care a fost cumpărată.

De asemenea, după un an, mașina poate scădea în preț cu până la 50%. Cei care au trecut prin asta știu ce înseamnă să vinzi o mașină perfectă la doar jumate din banii pe care ai cumpărat-o.

Ce înseamnă cumpărarea unei mașini în rate

Achiziționarea unui automobil în rate este practica folosită de foarte mulți oameni, însă de multe ori, în acesastă situație, se cumpără mașini pe care cumpărătorii nu și le permit, de fapt. Astfel, dacă rata pentru mașină costă mai mult de 30% din venitul lunar, persoana respectivă își va restricționa toate cheltuielile, astfel că viața îi va fi afectată.

De asemenea, dacă ai luat o mașină în leasing nu aștepta termenul stabilit de achitare, în caz că ai adunat niște bani, nu cumpăra ceva inutil, mai bine plătește înainte de termen creditul. Astfel vei economisi bani, pentru că cu cât scurtezi perioada cu atât vei plăti mai puține dobânzi.

Ce mașină este indicat să îți cumperi

Milionarii care au analizat cumpărarea unei mașini noi versus una veche au ajuns la concluzia că automobilele de 2-3 ani, care au un rulaj de până la 30 000 km arată, de regulă, arată foarte bine. În acest fel cumpărătorul va economisi chiar și 60% din prețul unui autoturism nou.

Nu în ultimul rând, experții în finanțe, spun că mașina second-hand este alegerea pentru acei oameni care își cheltuiesc banii cu cap.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro