Imediat ce auzim despre introducerea oțetului în diverse dispozitive sau aparate din locuință, ne fuge gândul la ideea unui proces de curățare temeinic. Într-adevăr, oțetul poate fi folosit și în astfel de scopuri. Însă există mult mai multe avantaje a acidului acetic diluat în apă. O gospodină a turnat oțet în mașina de spălat la fiecare 3 săptămâni. Află în rândurile următoare ce s-a întâmplat cu hainele pe care le-a pus la spălat.
Oțetul este o soluție destul de ieftină. Din acest motiv, multe gospodine o folosesc pentru a curăța mașina de spălat, filtrul de cafea și multe alte aparate din locuință. De obicei, când se cumpără oțet pentru astfel de scopuri, se optează pentru oțetul alb distilat. Acesta nu conține coloranți din plante, care pot păta hainele puse la spălat.
Pe lângă folosirea sa pentru îndepărtarea calcarului, oțetul are multe alte utilizări. O gospodină a turnat oțet în mașina de spălat la fiecare trei săptămâni. După două luni de zile, a rămas pur și simplu uimită de cum arătau hainele pe care le punea la spălat. Și, desigur, se ridică întrebarea: de ce?
Știm cu toții că oțetul îndepărtează mirosurile neplăcute, inclusiv cel de mucegai. Dincolo de asta, această soluție este foarte blândă cu țesăturile lavabile. Totuși, oțetul este suficient de puternic pentru a dizolva reziduurile (alcaline) lăsate de ingredientele din săpunuri și detergenți.
O gospodină a mărturisit că a observat diferența doar curățând mașina de spălat la fiecare trei săptămâni cu oțet alb distilat. A pus în dozatorul pentru detergent oțet alb, a setat un program de spălare la 90 de grade și… surpriză! Hainele erau ca noi!
Adăugarea a doar 1/2 cană de oțet la clătirea finală a rufelor va avea ca rezultat culori mai luminoase și mai proeminente în cazul articolelor vestimentare, de asemenea. Adăugați oțetul alb distilat la dozatorul de balsam de rufe sau adăugați oțetul manual la începutul ciclului de clătire și vă veți bucura de haine reînvigorate.
Oțetul înmoaie în mod natural țesăturile hainelor. Dacă nu vă place ideea de a folosi balsamuri de rufe din comerț puternic parfumate, dar doriți haine moi, puteți folosi oțetul alb distilat. Această soluție acționează ca un balsam natural pentru rufe și nu lasă reziduuri. Trebuie doar să adăugați 1/2 ceașcă la ciclul final de clătire. Dacă vă plac hainele ușor parfumate, adăugați câteva picături de ulei esențial, cum ar fi cel de lavandă, în sticla de oțet și respectați pașii menționați anterior.
Nu în ultimul rând, oțetul combate mirosurile neplăcute din haine, din zona subrațului. Umpleți o sticlă de spray cu oțet alb distilat nediluat. Pulverizați oțetul direct pe țesătură, în interiorul zonelor de subraț, și lăsați-l să acționeze timp de cel puțin zece minute. Puneți, ulterior, haina la spălat la program normal. Veți rămâne surprinși!