Atunci când faci parte din staff-ul de chefi bucătari însărcinați cu prepararea mâncărurilor pentru familai regală britanică, trebuie să fii atent la anumite lucruri și să ții cont de preferințele culinare ale capetelor încoronate. Ce alimente nu-i plac deloc Reginei Elisabeta. Pe acestea le evită în mod constant.
Cu chef bucătari de la palatul regal la îndemână pentru a-ți găti mâncăruri delicioase și o mulțime de oportunități de a gusta cele mai delicioase preparate culinare, ai crede că niciun dish nu ar fi interzis pentru membrii familiei regale, nu-i așa?
Ei bine, atât Regina Elisabeta, cât și fiul și nepoții săi evită de fapt să mănânce anumite alimente, din diferite motive. În principal, monarhul se ține departe de acele alimente care îi pot provoca o respirație urât mirositoare și pe cele car ar putea cauza intoxicațiile alimentare.
Îndrăgite de unii, disprețuite de alții, ceapa și usturoiul reprezintă tipul de alimente pe care nu toată lumea le suportă. Regina Elisabeta nu consumă niciodată usturoi sau ceapă, deoarece îi provoacă respirație urât mirositoare.
Acum ceva timp, ducesa de Cornwall a dezvăluit la Australian MasterChef că, atunci când organizează anumite angajamente oficiale, bucătarii primesc instrucțiuni clare să nu servească niciodată mâncare ce conține prea mult usturoin sau ceapă:
„Usturoiul este un nu-nu… Întotdeauna trebuie să renunți la usturoi”. Acest lucru a fost confirmat de fostul bucătar regal Darren McGrady, care a dezvăluit că bucătarilor de palat le este interzis să servească alimente care conțin prea multă ceapă sau usturoi.
De asemenea, un alt ingredient de care Regina Elisabeta se ferește este amidonul. În schimb, monarhul preferă alternative precum salatele, peștele la grătar și preparatele din pui, cu garnitură de legume.
De asemenea, din meniul familiei regale sunt interzise crustaceele, care prezintă un risc ridicat de otrăvire alimentară. Fostul majordom regal, Grant Harold, a declarat pentru revista Woman & Home:
„Este o mișcare foarte sensibilă să renunți la consumul de fructe de mare atunci când sunt în afara serviciului public. Nu vrem ca un membru al familiei regale să aibă o reacție serioasă la toxiinfecțiile alimentare, în special dacă este într-un turneu în străinătate”.
Delicatesa franceză a fost interzisă în palatele regale încă din anul 2008 de Prințul Charles, din cauza preocupărilor pentru bunăstarea animalelor. Un reprezentant al curții regale a anunțat regula într-o scrisoare către un activist din Bristol, spunând:
„Voiam doar să vă asigur că Prințul de Wales are o politică conform căreia bucătarii săi nu ar trebui să cumpere foie gras. „, potrivit celor de la Hello Magazine.