De la o vârstă, nimănui nu-i mai place să schimbe prefixul. Acest lucru este, însă, inevitabil și vine la pachet cu unele neplăceri. După ce treci de perioada de 20+ ani, corpul se schimbă în moduri care pot îngreuna menținerea unei stări bune de sănătate. Totuși, poți să treci cu grație prin toate etapele vieții dacă ai grijă foarte mult la nutriție. Află în rândurile de mai jos care sunt alimentele care te îngrașă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani.
În momentul în care ai decis să fii mai atent la sănătatea ta, ai renunțat la multe dintre dulciurile și prăjiturile pe care le consumai, așa-i? Este, însă, foarte probabil să nu fi eliminat toate alimentele care te pot îngrășa. Multe ingrediente care reprezintă un pericol pentru sănătatea ta sunt „ascunse” în produse precum iaurturile aromatizate.
Poate nu te-ai gândit la asta până acum, însă trebuie să știi următorul lucru: iaurtul aromat poate prezenta cel puțin la fel de mult zahăr ca un bol de înghețată. Specialiștii din domeniul sănătății recomandă persoanelor care au peste 30 de ani să nu consume astfel de produse. Indicat ar fi ca nici persoanele mai tinere să nu le cumpere.
Pentru a te bucura de un corp sănătos, evită să mănânci carne carbonizată. Tuturor ne plac grătarele. În perioada de vară, acestea sunt nelipsite. Însă gătitul fripturilor și al altor produse la temperaturi ridicate, mai ales la flacără deschisă, poate conduce la producerea de substanțe chimice dăunătoare care modifică ADN-ul, potrivit nutriționiștilor.
Băuturile răcoritoare sunt pline de coloranți potențial cancerigeni. Cu siguranță nu te ia prin surprindere acest lucru. Sucurile reprezintă principala sursă de zahăr din dieta americanilor, însă sunt des întâlnite și în programele alimentare ale europenilor. Ele ar trebui să fie eliminate în mod special din dieta femeilor.
Zahărul are un impact negativ asupra ovulației. Dincolo de acest aspect, zahărul a mai fost asociat și cu un proces de concepere a unui făt mult mai dificil, potrivit studiilor citate de HealthLine.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul nu mai metabolizează unele produse pe care le consumăm la fel de bine. Este și cazul alcoolului. Nu mai vorbim despre impactul pe care acesta îl are asupra somnului. Dacă la 20 de ani poți scăpa ușor cu o noapte nedormită, la 30 de ani acest lucru se schimbă deja.
Nopțile nedormite conduc la pofte de carbohidrați și zahăr, în mod special. Astfel de produse determină, apoi, creșterea în greutate. Din cauza alcoolului, femeile se confruntă și cu linii fine mai vizibile, fiindcă pielea își pierde din elasticitate.