Secretul celui mai pufos pandișpan. Ce trebuie să faci cu zahărul înainte de a-l pune în aluat. Un chec fin, pufos și aerat va face mereu furori în rândul deserturilor delicioase. Află care sunt trucurile folosite de cele mai pricepute gospodine pentru un pandișpan ca-n revistele culinare, astfel încât toată familia să fie încântată de rețeta ta.
Gata în doar 30 de minute, pandișpanul este una dintre cele mai ușoare preparate dulci. Desertul poate fi servit simplu, dar și cu fructe ssau creme de ciocolată, vanilie, lămâie etc. Impresionează-ți persoanele dragi cu această rețetă pufoasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care deja le ai în bucătăria ta.
Multe românce vor să afle care este secretul unui pandișpan pufos. Prăjitura nu este complicată deloc, trebuie doar să ții cont de câteva trucuri. Simplu sau cu fructe, acest desert este preferatul multora dintre noi. Vezi cum se prepară cel mai gustos dulce de casă.
Pentru cel mai pufos pandișpan îți trebuie:
Mixează ouăle întregi cu zahărul și un praf de sare până când compoziția își triplează volumul și se deschide la culoare. Adaugă puțin câte puțin din făina cernută și amestecă ușor cu o lingură sau paletă, de jos în sus, dinspre centru spre exterior. După ce ai încorporat făina în compoziție, continuă așa până o pui pe toată.
Așază aluatul într-o formă tapetată cu unt și făină, apoi nivelează cu grijă suprafața lui. Bagă pandișpanul în cuptorul preîncalzit la 170°C, pentru 20-25 minute. După ce s-a copt, lasă-l să se răcească 10 minute, apoi servește după bunul plac.
Reține că, în funcție de numărul de ouă, pandișpanul iese mai mic sau mai mare. Pentru a-ți fi mai ușor, îți prezentăm cantitatea ideală a ingredientelor, adaptată la numărul de ouă folosite.
Pandișpan pufos din cinci ouă
Reușita rețetei tale constă în mixarea îndelungată a zahărului cu ouăle la temperatura camerei. Amestecă 20-30 de minute (niciodată mai puțin). Cu cât mixezi mai mult, cu atât pandișpanul va fi mai pufos.
Desertul poate fi asortat cu orice fructe, precum cele confiate, uscate, proaspete sau din compot (vișine, cireșe, căpșune, mere, caise, piersici, gutui, prune, smochine, portocale etc). Este genul de prăjitură simplă, ieftină și cu mare efect în orice anotimp.
Pandișpanul este iubit de toată lumea. Poți să îți lași imaginația să curgă atunci când vine vorba de umplutură, aranjament și formă, plus că se prepară foarte ușor. Checul iese perfect dacă ești atentă la gramaje și la calitatea ingredientelor. Se poate servi așa cum iese din cuptor ori îl poți transforma într-un tort de toată frumusețea. Sau pune-l pe masa musafirilor alături de fructe proaspete și uns cu o cremă ușoară de vanilie.