23 aug. 2022 | 18:26

Ce să nu faci niciodată când pui gogonele la murat. Aşa se vor înmuia imediat

Diverse
Ce să nu faci niciodată când pui gogonele la murat. Aşa se vor înmuia imediat
Ce să nu faci niciodată când pui gogonele la murat. Cum alegi legumele în așa fel încât acestea să nu devină moi în borcane.

Vara este pe terminate, iar în curând toamna își va intra deplin în drepturi. Gospodinele au început deja să pregătească tot felul de conserve și borcane pentru iarnă. De pe rafturile din cămară nu trebuie să lipsească nici gogonelele. Sunt unele dintre cele mai consumate legume, în sezonul rece. Acestea pot fi servite sub formă de garnitură sau pot fi folosite în prepararea altor tipuri de mâncare. Află ce să nu faci niciodată când pui gogonele la murat, dacă vrei să obții legume delicioase pentru această iarnă.

Ce să nu faci niciodată când pui gogonele la murat

Fiecare gospodină are propriile sale rețete și secrete când vine vorba despre pregătirea murăturilor pentru iarnă. Totuși, toate urmăresc un singur scop: obținerea unor legume crocante, ferme și gustoase. Cum putem face acest lucru? În continuare vom vorbi despre ce trebuie să faci înainte să pui în borcan gogonelele pentru a nu-și strica textura.

Mai întâi de toate, este foarte importantă natura legumelor alese pentru pus la murat. Cu alte cuvinte, dacă vom alege legume mari, moi sau lovite, vom avea parte de același rezultat iarna, când vom vrea să le consumăm. Sau chiar mai rău. Legumele care prezintă lovituri se pot strica foarte ușor peste iarnă. La fel se întâmplă și în cazul gogonelelor.

Dacă vrem să ne bucurăm de gogonele murate delicioase, trebuie să alegem câteva exemplare mici, nu foarte mari. Acestea trebuie să fie, de asemenea, ferme. Astfel, puse la murat, coaja gogonelelor va deveni perfect crocantă.

Cum se pun la murat, pentru iarnă, gogonelele

Gogonelele trebuie puse la murat imediat după ce sunt culese, dacă este posibil. În caz contrar, este recomandat să le ținem la rece până când putem pregăti borcanele, saramura și celelalte ingrediente pentru a pune legumele la murat. Gogonelele pot ținute la frigider, într-un vas cu apă rece și câteva cuburi de gheață pentru a-și menține textura tare.

Trecând peste aspectul legat de textura și starea legumelor, este important de precizat că atunci când sunt puse în borcane, gogonelele trebuie să fie înghesuite. Niciodată legumele nu trebuie să plutească în borcan, nici după ce se adaugă saramura, potrivit ReteteCulinare.ro.

Citește și: Cum se fac corect gogonele murate pentru iarnă. Rețeta pe care trebuie s-o afle gospodinele

Pentru a obține cele mai bune gogonele murate, în principiu aveți nevoie să adăugați în borcan, printre gogonele, tije de hrean, boabe de piper, sare neiodată, boabe de muștar, căței de usturoi, mărar uscat. Puteți să adăugați și alte ingrediente, în funcție de preferințe.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Crăciun. Zodii care își schimbă cercul de prieteni anul viitor. Renunță la oamenii falși
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro