03 sept. 2022 | 12:30

Rezultate finale BAC 2022 sesiunea de toamnă. Ce note au luat elevii după soluționarea contestațiilor

BAC 2022
Rezultate finale BAC 2022 sesiunea de toamnă. Ce note au luat elevii după soluționarea contestațiilor
BAC 2022 sesiunea de toamnă. Record negativ de înscriși

Rezultate finale BAC 2022 sesiunea de toamnă! Astăzi, 3 septembrie, elevii vor trece printr-o nouă emoție, cea a rezultatelor. Comisiile vor publica astăzi rezultate finale BAC 2022 sesiunea de toamnă. Cei aproape 34.000 de elevi înscriși la sesiune de toamnă, vor afla astăzi notele finale primite la examene, după soluționarea contestațiilor. Între 16 august și 29 august 2022 au susținut examenele proba scrisă și evaluările competențelor lingvistice și digitale.

BAC 2022 sesiunea de toamnă. Record negativ de înscriși

Update 3 septembrie, ora 12.25. Rezultatele de la BAC 2022, sesiunea august-septembrie, au fost publicate de Ministerul Educației. Notele sunt cele finale, adică de după contestații. Fiecare candidat la sesiunea de toamnă trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele obținute la probele scrise. Rezultatele finale au fost afișate de Edupedu.ro.

Știrea inițială: Sesiunea de toamnă a debutat pe 16 august, cu examenul, proba scrisă, la Limba și Literatura Română. Din nefericire, este un eșec total, recunoscut de altfel și de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Conform Ministerului Educației, în această sesiune s-au înscris puțin peste 34.000 de elevi, din cei care au picat în vară și cei din ceilalți ani.

„Sesiunea august – septembrie 2022 a examenului naţional de bacalaureat începe marţi, 16 august, cu aproape 35.000 de candidaţi înscrişi!

Aproape două treimi provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidaţi), iar 12.237 candidaţi provin din promoţiile anterioare”, anunţa ministrul Cîmpeanu.

Un alt aspect al acestui an de examene, a fost proiectul pilot de la Călărași, unde notarea elevilor s-a făcut în format digital. Despre proiectul pilot, același Sorin Cîmpeanu declara:

„Faptul că am reușit să organizăm o evaluare digitale în județul Călărași ne-a arătat o serie de lucruri. Avem colegiul pedagogic, spre exemplu, Liceul Pedagogic din Călărași. Liceele pedagogice să știți că la nivel național au o rată de promovare de peste 90%.

Aici, rata de promovare a fost mult scăzută. Acest lucru, dincolo de cauze de ordin general, se datorează și faptului că avem acele licee mozaic. La Liceul Pedagogic din Călărași avem și clase de alimentație publică, ceea ce, o spun cu toată răspunderea, nu este normal.

Fiecare liceu trebuie să-și asume filiera. Trebuie să-și dezvolte resursa umană, infrastructura și toate eforturile pentru a obține rezultate pe o anumită filieră. Aceste licee numite mozaic, vom face o analiză amănunțită, sunt cele care rata de promovare se dovedește a fi scăzută și foarte scăzută.”

Conform calendarului, toate examenele au fost susținute în perioada 16 august și 29 august 2022, la examenele proba scrisă și evaluările competențelor lingvistice și digitale.

Rezultate finale BAC 2022 sesiunea de toamnă pentru 34.000 de candidați

Pe 31 august au fost publicate primele rezultate obținute de elevi, în sesiunea de toamnă. La fiecare instituție, unde s-au susținut examenele, rezultatele inițiale au fost publicate până la ora 12:00. Ulterior, în intervalul orar 12:00 – 18:00, cei care au dorit, au putut depune contestațiile pe marginea rezultatelor primite.

Ce note au luat elevii în sesiunea de toamnă

Comisiile de soluționare a contestațiilor, altele decât cele de la notare, au avut mult de muncă între 1 și 2 septembrie, urmând ca astăzi, 3 septembrie să fie publicate rezultate finale BAC 2022 sesiunea de toamnă.

Cei aproape  34.823 de elevi, înscrisși anul acesta la sesiuna a II-a a Bacalaureatului, vor afla astăzi care sunt notele finale. În funcție de asta, vor ști ce au de făcut ulterior, și spre ce facultăți să se îndrepte. În cele ce urmează vă prezentăm statistica rezultatelor finale pentru sesiunea de toamnă, în funcție de cum apar aceste date.

Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
Testul IQ pentru genii și cei cu privire de vultur. Doar 1% dintre oameni găsesc pisica în 5 secunde!
Click.ro
Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Cinci aplicații care vor face furori în 2025. Schimbă viața complet
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
România a pierdut o legendă. A fost idolul care ne-a făcut campioni. 2024, an de doliu național
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
TRADIȚII și OBICEIURI de SF. VASILE! CE este INTERZIS ASTĂZI să ÎȚI MEARGĂ BINE
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14. A plecat acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro