Când se pune borșul în ciorbă. Borșul este o supă acră comună în Europa de Est și Asia de Nord. Acesta face parte și din bucătăria românească, fiind un fel de mâncare tradițional. Cuvântul borș este cel mai adesea asociat cu o selecție largă de supe sau ciorbe, cu gust acru. Rețetele de borș au fost în centrul multor dezbateri aprinse, cum ar fi: care este modul corect de a-l face? De unde provine borșul de fapt? Și trebuie servit cald sau rece? Toate acestea sunt întrebări grozave, dar din păcate, niciuna dintre ele nu are un răspuns definitiv. Până să afli răspunsurile la toate aceste întrebări, haide să afli când se pune borșul în ciorbă.
Este adevărat că se pot găsi rețete diferite de borș în multe părți ale țării. Dar chiar și cu toate aceste rețete variate, există unele lucruri care sunt valabile pentru fiecare rețetă de borș. Și apoi sunt momente în care poți lua propria decizie, adaptându-te și schimbându-te în funcție de ce gătești, precum și de gusturile pe care le ai.
Află mai jos despre toate modalitățile diferite de a face borș și sfaturi care te vor ajuta să faci acest lucru, precum și când se pune borșul în ciorbă.
Cele mai bune supe și ciorbe au gust acrișor. Așadar borșul poate fi folosit și la supa cu carne de vită sau porc, această alegere pare să fie alegerea tradițională. O altă opțiune este supa de pui, dar poate să fie folosit cu succes și la supa de legume. Alegerea îți aparține, așa că nu ezita să utilizezi ceea ce crezi că are cel mai bun gust. Există mai multe feluri de a acri borșul. Printre acestea se numără următoarele:
Cei care vor să știe când se pune borșul în ciorbă, trebuie să știe că, în general, indiferent de metoda de acrit ciorba, care se alege, acesta se pune în ciorbă chiar la final, după ce au fiert toate ingredientele. La fel se procedează și în cazul borșului acru făcut din tărâțe. Cantitatea de borș care se adaugă în ciorbă depinde de cât de acru este borșul, precum și de gustul fiecăruia. După ce se pune borșul acru în oala se mai lasă la fiert, la foc mic, încă 10-15 minute, cât să mai tragă un clocot.
Se știe deja că borșul acru obținut din tărâțe este bogat în vitamine, în special complexul de B-uri. Acesta are un rol important în stimularea digestiei. Astfel de ciorbă le este recomandată și copiilor de peste 6 luni. Ciorbele care sunt acrite cu borș, poartă denumirea de borșuri. Regiunile din țară în care oamenii acresc ciorbă cu borș acru sunt: