Care este desertul care făcea furori în timpul comunismului. Cei care au trăit în vremea comunismului își amintesc cu plăcere de unele mâncăruri sau produse pe care obișnuiau să le consume în acea perioadă. Așadar, care este desertul pe care puțini români își permiteau să îl prepare.
Acest desert care făcea furori pe vremea lui Ceaușescu înseamnă pentru mulți români gustul copilăriei lor. Mulți dintre români își amintesc de acest desert pe care îl mâncau în comunism și care, din păcate, nu se mai regăsește la raft sau și-a schimbat complet aroma.
Topul propus de VISTA aduce puțină nostalgie în sufletul celor care s-au bucurat de gustul dulciurilor de dinainte de Revoluția din 1989.
Mulți dintre cei născuți după Revoluția din 1989 i-au auzit pe cei mai mari vorbind cu plăcere despre prăjiturile delicioase din vitrina cofetăriilor, care astăzi nu mai sunt la fel sau despre tot felul de sucuri și bomboane cu denumiri inedite, care le-a făcut copilăria frumoasă.
Dincolo de perioada pe care regimul i-a făcut pe mulți să o deteste, deserturile par să fie printre singurele amintiri frumoase din acea perioadă de tristă amintire. Așadar, ce dulciuri mâncau românii în comunism și care erau preferatele celor mici.
O prăjitură mult iubită de copii, dar greu de preparat era crema de zahăr ars. La vremea respectivă, zahărul și ouăle se dădeau pe cartelă, cu rația, lună de lună, astfel că pentru a prepara o prăjitură trebuia să consumi toată rația lunară, motiv pentru care desertul cremă de zahăr ars era făcut foarte rar.
Un alt desert iubit de toată familia, dar gustat la fel de rar ca și prăjitura de cremă de zahăr ars era ciocolata de casă. Românii făceau rar acest desert pentru că rețeta conținea zahăr și ouă, alimente care se găseau cu greutate. Ingredientul și mai rar care se găsea în casele românilor înainte de anul 1989 era cacao.
Era un desert servit cald, pe vremea lui Ceaușescu, sub formă de ruladă. Era înfășurat cu grijă în folie alimentară și strâns bine la capete. Salamul de biscuiți era des întâlnit în casele românilor, se găsea în frigider mai des decât salamul normal. Rețeta conține și ingrediente rare atunci, foarte uzuale acum: margarină, biscuiți, zahăr, ouă, rahat și cacao.