Elena Udrea trece prin momente extrem de grele, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită și abuz în serviciu. În ciuda tuturor încercărilor sale de a schimba sentința judecătorilor, fosta blondă de la Cotroceni nu a avut nicio șansă să scape de condamnare. Chiar și așa, fostul ministru al Turismului a apelat la cei mai buni avocați și nu-și pierde speranța unei posibile victorii. Iată care este noua metodă la care apelează fosta politiciană pentru a obține desființarea deciziei de condamnare.
Elena Udrea are o dorință acerbă să scape din Penitenciarul de Femei Târgşor, acolo unde aceasta se află de două luni, pentru a reveni acasă la fiica sa, în vârstă de 3 ani. Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, Elena Udrea a apelat la o tehnică folosită de condamnații privilegiațo, care se bucură de o apărare bună.
Astfel, în disperarea de a-și face dreptate pe orice cale, frumoasa blondină a depus pe rolul instanțelor 4 contestații la executare, dintre care, trei înregistrate la Înalta Curte și una la Tribunalul București, motivul tuturor fiind acela de desființare a deciziei de condamnare.
Ceea ce face dorința sa mai greu de îndeplinit este faptul că, decizia pe care Elena Udrea o vrea desființată este cea din 7 aprilie 2022, care reprezintă rezultatul contestației, pronunțată și ea tot într-o cale extraordinară de atac.
Practica folosită de Elena Udrea este specifică doar condamnaților care au parte de avocați foarte buni, iar după cum bine știm, fosta blondă de la Cotroceni și-a angajat o adevărată armată de avocați celebri care să o ajute să scape de închisoare.
Astfel spus, pentru a fi siguri că doarul Elenei Udrea ajunge „pe mâini bune”, avocații trebuie să depună câteva cereri cu același obiect pe rolul aceleiași instanțe.
Ulterior, se va urmări un traseu automat în care cererile vor fi înregistrate în ordinea primirii la registratură, vor primi numere de dosare și vor fi repartizate în mod aleatoriu completelor de judecată.
Odată ce acuzatul află pe masa cărui judecător au ajuns cererile sale, acesta are dreptul să aleagă masa unde dorește să se judece cazul său, retrâgând restul cererilor.
Judecătorul „favorit” este ales în funcție de „reputația” pe care acesta și-a câștigat-o de-a lungul timpului, astfel că unii și-au creat o imagine de magistrați duri, care dau pedepse grele și resping din start cererile inculpaților, în timp ce alții sunt considerați a fi mai „miloși’, care dau sentințe mai indulgente, înclinate către „drepturile omului” condamnat.
Mai mult, Elena Udrea s-a folosit de anumite informații deținute de aceasta, pentru a acuza judecătorii care au condamnat-o la închisoare.
De exemplu, fostul ministru al Turismului a fost judecat în dosarul Gala Bute de judecătoarea Florentina Dragomir de la Înalta Curte, despre care a susținut pe Facebook că n-ar fi depus „jurământ de credință la intrarea în magistratură” și de Ionuț Matei, despre care aceasta a susșinut că e „judecătorul statului paralel” și că fusese „numit cu încălcarea gravă a legii, adică pus cu mâna și nu tras aleatoriu la sorți”, încercând să anuleze sentința pe care aceștia ar fi decis-o împotriva ei.