Probabil ți s-a întâmplat de mai multe ori să realizezi faptul că anumite alimente ți s-au stricat în frigider, pentru că nu au fost depozitate corespunzător. Ei bine, iată ce greșeli faci adesea, de care nu ești conștient, de cele mai multe ori. Unde trebuie ținută carnea și cum se păstrează lactatele cel mai bine.
Ca să îți dai seama de ce ți se strică anumite produse în frigider, trebuie să ții cont de anumite sfaturi date de specialiști. Iată câteva greșeli pe care toată lumea le face involuntar:
Brânza, lactatele, conservele, borcanele și sosurile de tot felul trebuie puse pe rafturile cel mai puțin reci sau pe ușa frigiderului.
Fructele exotice și produsele de panificație se țin pe blatul din bucătărie sau în cămară. Nu este nevoie să le pui în frigider, deoarece se vor strica mult mai repede dacă vor fi supuse unor temperaturi foarte joase.
Citește și A pus un ziar umed în frigider seara, iar dimineața l-a verificat. Trucul e uimitor!
Poate părea banal să auzi acest lucru, dar produsele din carne trebuie împachetate cu simț de răspundere și depozitate pe rafturile cele mai joase ale frigiderului, acolo unde este cel mai rece.
Cel mai important sfat oferit de specialiști este să nu așezi niciodată carnea cruda pe unul dintre rafturile superioare, deoarece poate sa curga suc pe alimentele aflate pe rafturile de sub ea.
De asemenea, carnea crudă se păstrează separat de cea prelucrată termic. Nu uita acest lucru, este esențial dacă înainte de servire nu vei mai încălzi carnea prelucrată deja termic.
Același lucru este valabil și pentru resturile de mâncare gătită. Să spunem că ai luat cina alături de cei dragi, cu o seară precedentă, însă nu ați putut consuma tot din farfurie.
În schimb, ai luat o cratiță de dimensiuni mici, unde ai pus resturile preparatelor de ieri. Acestea nu se pun niciodată pe raftul superior al frigiderului.
Deși pare banal acest truc, ei bine, legumele și fructele se păstrează foarte bine la frigider, în lada de jos, fără să fie nevoie să le înfășori în folie de aluminiu.