19 iul. 2022 | 16:56

Trucul pentru a avea mereu prosoape pufoase. Ce trebuie să faci cu ele înainte de a le pune în mașina de spălat

Utile
Trucul pentru a avea mereu prosoape pufoase. Ce trebuie să faci cu ele înainte de a le pune în mașina de spălat
Trucul pentru a avea mereu prosoape pufoase

Trucul pentru a avea mereu prosoape pufoase. Ce trebuie să faci cu ele înainte de a le pune în mașina de spălat. Prosoapele sunt articole pe care le vrei, nu doar curate, ci la fel de moi ca la prima utilizare. Însă în timp, țesătura se deteriorează, iar asta afectează și pielea, întrucât prosopul devine aspru la atingere.

Trucul pentru a avea mereu prosoape pufoase

Una dintre greșeli este spălarea prosoapelor cu un detergent normal și nu cu unul delicat sau pentru haine din materiale delicate. O altă greeșală este clătirea insuficientă a detergentului în programele mai economice sau poate este vorba de funcționarea necorespunzătoare a mașinii de spălat.

Alte greșeli vizează călcarea prosoapelor cu un fie de călcat clasic și nu unul cu aburi, și nu în cele din urmă nerespectarea instrucțiunilor de spălare și de îngrijire de pe etichetă.

Dacă vrei să ai prosoapele moi și pufoase cât mai mult timp, trebuie să ai grijă să le igienizezi așa cum trebuie, iar înainte de a le spăla este recomandat să le înmoi într-un amestec format din 3 părți de apă rece și o parte de oțet alb. Trebuie să lași prosoapele la înmuiat peste noapte și apoi să le speli la cel mult 60 de grade. Este foarte important să fie bine clătite la final și să fie lăsate să se usuce în aer liber.

De asemenea, un sfat eficient este și acela de a nu încărca capacitatea maximă din cuva mașinii atunci când speli prosoapele. Dacă supraaglomerezi cuva, poți avea surpriza ca prosoapele să fie spălate inegal.

Ce trebuie să faci

Pe de altă parte, pentru ca prosoapele să nu devină rigide din cauza detergentului, mulți specialiști recomandă folosirea mai degrabă jumătate din cantitatea ce se pune în mod normal în mașina de spălat. Este, de asemenea, foarte important ca petele să fie îndepărtate înainte ca prosopul să fie pus în mașina de spălat.

Trebuie să știi că este important cum să speli prosoapele nou cumpărate, deoarece ele se desprind fire și scame și este mai sigur ca ele să fie puse în mașina de spălat singure.

Producătorii de prosoape aplică pe ele un balsam special, care să le facă mai moi și mai pufoase în magazin. Substanța nu este toxică, însă afectează gradul de absorbție al prosopului, iar din acest motiv se recomandă să fie eliminată înainte  de a folosi acest prosop.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Denise Rifai, scandal cu Andreea Esca. Și-au aruncat cuvinte dure
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România de la 1 ianuarie 2025
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro