Dan Negru a plecat din București să se relaxeze. Acesta a ajuns la Băile Herculane și a fost îngrozit de cele găsite acolo. Celebrul prezentator nu a putut să își ascundă șocul față de fanii lui și a postat totul pe rețelele de socializare. Internauții au rămas fără cuvinte când au văzut totul. „Am făcut-o praf! Ăștia suntem!”, a subliniat cunoscutul moderator. Cum arată acum zona?
Dan Negru a ajuns într-o stațiune celebră din România pentru câteva clipe de relaxare. El a decis să lase Bucureștiul pentru puțină liniște, astfel că a ales să viziteze și Băile Herculane. Prezentatorul nu a putut să nu împartă și cu fanii din mediul online șocul de care a avut parte. Vedeta a filmat imagini de necrezut din stațiunea în cauză, acolo unde totul pare o ruină.
Moderatorul a surprins clădirile istorice aflate în degradare sau pe unele care aveau schele pe ele. Vedeta de TV a susținut că îi place mult zona, mai cu seamă că este interesat de istoria locurilor. El a subliniat că Băile Herculane au ajuns pe mâinile noastre, lucru care a adus locul în stadiul incredibil în care se află acum. Cel din urmă s-a declarat dezamăgit de tot ce a văzut în jur.
„Atunci când am drum, mă opresc pe la Herculane. Îmi place mult stațiunea asta. Ăsta-i centrul stațiunii. Două imperii au construit Herculane: Romanii și Austro-Ungarii. A ajuns pe mâna noastră! Uite! E praf! E cu accesul interzis. Totul e ruină. Vara lui 2022, dar așa e de mult. Aristocrația română venea pe aici, senatorii romani veneau la Herculane, apoi Imperiul Austro-Ungar.
Franz Iosef, împăratul, spunea că e cea mai frumoasă stațiune din Europa. Uite ce-a ajuns! Și cântă un nene a jale. Gol totul. Și vizavi de ruina asta, de nenorocirea asta l-au pus pe Eminescu. De la „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. Ăștia suntem!”, a spus Dan Negru.
Stațiunea vizitată recent de vedetă este cea mai veche stațiune turistică din țară și una din cele mai importante și vizitate cu regim permanent din România și Europa de Est.
Ea este situată în partea de sud-vest a țării, la o altitudine de 168 m, la 8 km de granița cu județul Mehedinți și la 25 de km de frontieră cu Serbia. Stațiunea milenară este menționată în cronici sub denumirea în limba latină: „AD AQUAS HERCULIS SACRAS AD MEDIAM”.
Factori naturali: climat de depresiune intramontană, cu influențe submediteraneene; ape minerale izotermale și hipertermale (38-60 °C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compoziții chimice: