Beneficiile cătinei sunt foarte bine cunoscute la noi în țară. Știm cu toții că acest „ginseng românesc” are valențe pentru sănătatea noastră, prin aportul de vitamine, minerale, acizi grași polinesaturați, carotenoide și microelemente. Astfel, dacă vrei să o introduci în meniul familiei tale, îți prezentăm o reteță rapidă de panna cota cu jeleu de cătină. De asemenea, fructele de cătină sunt materie primă pentru obținerea produselor cosmetice antiaging.
Panna cotta cu jeleu de cătină, desertul pe care copiii îl vor adora
Atât pentru adulți, cât și pentru copii, sucul de cătină este recomandat pentru consum în combinație cu miere de albine pentru că este un puternic combatant al virozelor.
Gustul fructelor de cătină crude este foarte acru, de aceea la prepararea sucului de cătină se folosește miere, în cantitate 50 la 50. Pentru desertul de astăzi, am folosit fructe de cătină congelate, frișcă lichidă, gelatină și eritritol ( se poate folosi și zahăr, miere, sirop de agave, arțar, etc). Despre eritritol găsiți mai multe informații la sfârșitul rețetei.
Ingrediente
- 200 gr cătină congelată
- 300 gr eritritol
- 500 ml smântână lichidă neîndulcită
- 4 plicuri gelatină ( 7 gr/ plic)
Mod de preparare panna cotta cu jeleu de cătină
- Într-un bol am pus boabele de cătină la decongelat.
- Am hidratat două plicuri de gelatina, conform instrucțiunilor de pe plic.
- La foc mic, într-o oală am turnat frișca lichidă și am lăsat până a atins punctul de fierbere. În momentul când a apărut prima bulă de fierbere,
am luat vasul de pe foc. Am lăsat să se răcorească, apoi am turnat gelatina și am amestecat bine. Este important, ca lichidul în care turnați gelatina să fie călduț, nu fierbinte.
- Am turnat frișca lichidă, în pahare și am dat la frigider.
- Am lăsat paharele la rece pentru aproximativ 2 ore, până s-a întărit compoziția de frișcă lichidă.
- Între timp, am mixat boabele de cătină decongelate apoi le-am pus în sită pentru a obține sucul. Am presat bine boabele cu o lingură până au rămas uscate.
- Am pus la hidratat celelalte două plicuri de gelatină. Sucul de cătină l-am încălzit ușor, apoi am turnat gelatina.
- Am scos paharele cu panna cotta din frigider și am turnat sucul de cătină în fiecare pahar.
- Am dat, din nou, la frigider pentru alte 2 ore, până s-a legat jeleul de cătină.
- Vă promit că are un gust divin acest desert. În plus, este foarte ușor de preparat.
Să vă fie de bine!
Despre erithrytol
- Eritritolul este un substituent natural excelent al zahărului. Se obține de fermentarea fructelor și a legumelor.
- Poliolii sau zaharurile non- calorice includ: eritritol, xilitol, sorbitol și maltitol.
- Are zero calorii și indicele glicemic este de asemenea, zero.
- Recomandat pentru consumul în afecțiunile diabetice de tip 1 și tip 2.
- De asemenea, are efecte și în cazul paradontozelor, infecțiilor fungice și parazitare, infecții cronice și acute, etc.
- Are aceeași aproape aceeași putere de îndulcire ca și zahărul rafinat. Spre deosebire de stevia este stabil termic, nu influențează gustul preparatelor.
- În comerț, se găsește sub formă de pulbere albă, similar zahărului sau în amestec cu stevia.