Multe gospodine apelează la un truc care, fără să-și dea seama, alungă norocul din căminul lor. Ori de câte ori fac curățenie în dormitor, baie sau bucătărie, energia pozitivă dispare. Dacă și ție ți s-a întâmplat să te cerți din nimicuri cu partenerul, asta ar putea fi cauza. Citește în continuare, pentru a afla ce greșeală faci de fiecare dată când ștergi podelele.
Nu de puține ori, refolosim prosoapele vechi de bucătărie pentru îndepărtat praful de pe mobilă sau șters pe jos. De obicei, le transformăm în cârpe. Cât de corectă este această practică?
Potrivit credinței populare, un prosop de față și mâini este un articol special, mai ales dacă este brodat manual. Pe vremuri, acest material era considerat un simbol al confortului și armoniei în casele românilor. Prosoape se folosesc inclusiv la botezuri, nunți și înmormântări. În tradiția păgânismului, este îmblânzitor de spirite rele.
Folosite pe post de mop, prosoapele uzate și rupte îndepărtează murdăria de pe jos. Însă, dacă ești o persoană superstițioasă și crezi în legende populare, nu ar trebui să le mai utilizezi la curățenie. Ar fi o lipsă de respect pentru tradiții. În plus, atragi forțe malefice în familia ta. Prin astfel de acțiuni, speli propria sănătate și bunăstarea casei. Cine tratează neglijent prosoapele creează tensiuni între rude și atrage scandaluri. Bunicile recomandă folosirea cârpelor din comerț, ce pot fi clătite rapid și nu lasă urme.
Ce poți face cu un prosop vechi? Îl poți recicla. Spală-l bine și înlătură petele de pe el. Din bucățile de țesătură brodată poți crea un mozaic distractiv, cum ar fi un covor mic sau suporturi de bucătărie. Dacă te încăpățânezi să ștergi cu el podeaua, există câteva dezavantaje: țesătura absoarbe apa, dar este dificil să o storci. Pe jos rămâne apă, care este dăunătoare pentru parchet.
Prosoapele vechi împrăștie adesea fire, îngreunând curățenia. Ia în considerare asortarea prosoapelor de baie și de mână, care par că ar fi venit direct de la spa, și ține-le ca amintire.
Frecvența de spălare a prosoapelor este un subiect intens dezbătut pe internet. Unii cred că ar trebui să fie opărite după fiecare utilizare, în timp ce alții jură că pot supraviețui săptămâni întregi fără o înmuiere în apă fierbinte. Experții spun că prosopul de baie poate fi folosit de trei sau patru ori – în circumstanțe normale – înainte de a fi aruncat în mașină de spălat. Prosoapele de mână ar trebui înlocuite la două zile, pentru a nu favoriza înmulțirea bacteriilor.
Chiar dacă apa spală murdăria, microbii pot rămâne pe țesătură. Corpul nostru produce, în mod constant, transpirație, sare, sebum, iar o mare parte din acestea pot ajunge pe prosoape. Ca să nu mai vorbim de altă murdărie, inclusiv mucus, mătreață, machiaj și resturi de produse de înfrumusețare.